Mazda şi Fiat bat palma pentru un model roadster

0
244

Mazda şi Fiat au semnat un acord pentru dezvoltarea şi producţia unui nou roadster pentru mărcile Mazda şi Alfa Romeo. Punctul de plecre este generaţia viitoare a modelului Mazda MX-5, mşină cu tracţiune spate.

Proiectul prevede ca atât Mazda, cât şi Fiat să dezvolte două roadstere diferite, cu stiluri individuale, specifice fiecărui brand, foarte uşoare şi cu tracţiune spate. Fiecare variantă va fi propulsată de motoare din gama individuală a producătorilor. Parteneriatul presupune ca ambele modele să fie construite la uzina Mazda din Hiroshima, producţia versiunii Alfa Romeo fiind prevăzută să înceapă din 2015.

“Stabilirea de alianţe în zona de tehnologie şi de dezvoltare de produse este unul dintre obiectivele Mazda, iar anunţul de cooperare cu Fiat este un prim pas important în această direcţie”, a declarat Takashi Yamanouchi, Director Reprezentativ, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO Mazda.

Acordul final va fi semnat în a doua jumătate a anului 2012. Mazda şi Fiat au convenit totodată să discute şi despre alte oportunităţi de colaborare în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *