O noua editie „Zilele Filmului Romanesc” a demarat la Ploiesti

0
211

Pe 23 mai a început la Ploiești cea de a treia ediție a evenimentului ”Zilele Filmului Românesc”.  În perioada 23 mai – 31 iunie 2012, cele mai noi filme documentare românești ajung în mai multe orașe din ţară: în Ploiești în zilele de 23 și 24 mai, Botoșani în 30 și 31 mai, Râmnicu Vâlcea în 5 și 6 iunie, Pitești în 12 și 13 iunie, Baia Mare în 20 și 21 iunie, București  în săptămâna 25 – 29 iunie.

 Iniţiativă a casei de distribuţie Voodoo Films, condusă de Cristian Mungiu, Zilele Filmului Românesc (ZFR) este un eveniment care se adresează publicului larg şi constă în proiecţii ale celor mai noi producţii cinematografice româneşti. Principalul obiectiv al evenimentului ”Zilele Filmului Românesc” este promovarea la nivelul întregii ţări a producţiilor autohtone recente, facilitarea accesului publicului din oraşele fără săli de cinema la cele mai noi producţii româneşti, creşterea notorietăţii filmelor româneşti prin crearea de evenimente locale si creşterea notorietăţii filmelor documentare româneşti la nivel de ţară.

În urma succesului în rândul publicului a celor două ediţii de până acum, organizatorii îşi propun continuarea seriei de evenimente şi în anul 2012, urmând ca de această dată să oferim publicului ocazia inedită a vizionării unor filme documentare recente care, în mod normal au şanse foarte mici de a fi prezentate în oraşele de provincie.

În ultimul timp s-a constatat o creştere a interesului publicului faţă de filmele de gen, fapt confirmat şi de succesul de care s-au bucurat mai multe evenimente sau festivaluri, ocazii care au facilitat accesul publicului larg la vizionarea unor astfel de producţii.

La fel ca în ediţiile anterioare a ZFR, proiecţiile vor fi organizate  în parteneriat cu primăriile oraşelor gazdă  în săli de teatru, săli ale Caselor de Cultură, săli de cinema (puse la dispoziţie de România Film), spaţii alternative, iar accesul publicului va ramâne în continuare liber.

Selecţia filmelor documentare cuprinde cele mai recente producţii româneşti de gen:

“Off the beaten track”

Regia: Dieter Auner; Producător: Ikandi Productions; Ţara: Irlanda, 2011; Co-producător: Mobra Films; Durata: 87 min.

“Crulic – Drumul spre dincolo”

Regia:  Anca Damian; Producător: Aparte Film; Ţara: România, 2011; Durata: 73 min.

„Şcoala noastră / Our school”

Regia:  Mona Nicoară, Miruna Coca-Cozma; Producător: Sat Mic Film; Ţara: România, SUA, Elveţia, 2011; Durata: 95 min.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *