Pajo Holding a demarat construcţia unei noi fabrici de furaje cu o investiţie de 3,5 miloane euro

0
351

Pajo Holding a demarat construcția fabricii de furaje de la Vâlcea, investiţie cu fonduri europene care trebuie finalizată până în octombrie 2012. „Valoarea acestei investiţii este de 3,5 milioane de euro, cu ajutorul ei vom mări capacitatea de producție a fabricii de furaje cu aproximativ 40 de procente” declară Iustin Paraschiv.

Furajele produse la Pajo Holding în Vâlcea au în componenţă doar materie vegetală, anume cereale produse în România, în marea lor majoritate pe terenurile gestionate de grup. Pentru ca acest gen de furaje să ajungă până în gospodăriile micilor fermieri români, Pajo Holding a dezvoltat deja o linie de ambalare a acestora în saci. Fabrica de furaje a Pajo Holding de la Vâlcea a avut luna trecută cea mai mare producție din istoria sa.

„Se văd rezultatele noii echipe de management care a preluat fabrica de furaje a Pajo Holding, echipă ce şi-a început activitatea spre sfârşitul anului trecut. Fabrica a atins luna trecută un volum de aproximativ 7000 tone de furaje produse şi vândute, fiind cea mai bună lună a fabricii de la pornirea sa. Rezultatul obținut ne face să sperăm că putem ajunge cel mai mare producător și distribuitor de furaje din România. Capacitatea totală de producție va ajunge, odată cu finalizarea noii investiții, la 100 de mii de tone de furaje anual” declară Iustin Paraschiv.

A doua linie de business a Pajo Holding este reprezentată de creşterea vitelor de carne, cu ferme în judeţul Prahova langă oraşul Mizil, anul trecut rulând  4000 de capete. Pentru acest an estimăm o creştere cu peste 10 procente a efectivelor, până la valoarea de 4500 de capete” declară Iustin Paraschiv.

Fermele de porci de la Vâlcea
Sistemul de management în care este gestionată fabrica de furaje a Pajo Holding este aplicat şi în cazul parteneriatului sub care se dezvoltă fermele de porcine de la Vâlcea.

„După jumătate de an, în cadrul acestui parteneriat s-a ajuns deja la 25.000 de capete. Am apelat la o rasă de porc din Germania, căruia i-am aplicat un sistem de furajare bazat pe produsele Pajo Holding, furaje produse exclusiv din cereale românești” declară Iustin Paraschiv.

Echipa de management, sistemul de furajare şi rasa de animale aleasă sunt ingredientele unei creşteri rapide, care trebuie să-o urmeze pe cea a retilului deţinut de grup. „Investim masiv în zootehnie pentru ca retailul detinut de familia Paraschiv – sub brandurile Ana şi Cornel, La Provincia şi Abatorul de la Ceptura – să-şi poată păstra tradiţia de a vinde doar carne produsă în România” declară Iustin Paraschiv.

PAJO HOLDING, înființat în anul 2006, are ca obiect de activitate fabricarea furajelor, comerțul cu animale vii, agricultură și creșterea animalelor. Pajo Holding face parte din grupul de firme aparținând familiei Paraschiv, grup ce a încheiat 2011 cu o cifră de afaceri de peste 170 de milioane de euro şi are afaceri în domeniul agro-zootehnic, trading  și retail. La nivelul grupului numărul angajaţilordepășește 2000 de persoane. Alte companii membre în grup sunt: Ana și Cornel, Carmistin, Ladrisi Grup, Avicarvil etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *