AdePlast pornește fabrica de polistiren de la Oradea cu investiție de 3,2 milioane de euro

0
209

AdePlast a inaugurat la Oradea o nouă fabrică de polistiren, cu o investiție de 3,2 milioane de euro, pentru o capacitate de producție de 700.000 metri cubi pe an.  Astfel, prima platformă industrială  a AdePlast este finalizată și complet operațională, fiind compusă din trei fabrici diferite (adezivi, vopsele, polistiren).

“Unitatea de la Oradea este cea de-a doua fabrică de polistiren din portofoliul nostru industrial, după cea de la Ploiești, care include și o linie de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi pe an. În iunie vom porni încă o unitate similară la Roman. Practic, cu cele trei noi fabrici de polistiren expandat și cu linia de polistiren grafitat vom ajunge la o capacitate de producție de 2.250.000 metri cubi anual. Dezvoltarea celorlalte platforme industriale de la Ploiești și Roman continuă pe tot parcursul acestui an, pentru iulie având programată deschiderea fabricii de vopsele de la Ploiești”, declară Marcel Bărbuț, CEO AdePlast.

Programul investițional pe care AdePlast l-a demarat anul trecut a avut în vedere o împărțire strategică a unităților sale de producție.  Astfel, grație celor cele trei platforme, care sunt susținute cu o investiție de peste 22 de milioane de euro, AdePlast și-a optimizat fluxurile de livrare în așa fel încât fiecare zonă geografică beneficiază de acoperire totală. Indiferent dacă livrarea se face la un partener din România sau la unul din afara țării, marfa este produsă pe platforma cea mai apropiată și este distribuită la client într-un timp foarte scurt.

Dincolo de avantajul competitiv pe care îl are acum AdePlast, datorită acestor investiții, compania devine un angajator cu peste 250 de salariați la nivelul întregii țări. “Angajații AdePlast sunt o resursă extrem de importantă pentru că nivelul de tehnologie din fabricile noastre este unul extrem de avansat. Deci fiecare persoană care intră în fabricile noastre trebuie să-și însușească un nivel important de cunoștințe pentru a face față fluxului de producție. Finalizarea întregului proiect din 2013 va crește, cu siguranță, numărul de angajați ai AdePlast” declară Marcel Bărbuț.

Odată cu deschiderea noii fabrici de la Oradea, AdePlast și va consolida poziția pe piața din Ungaria și din Vestul Europei. „Exportul este o direcție strategică pe care ne dorim să dezvoltăm puternic în următorii ani. Bulgaria, Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt piețe pe care vom fi din ce în ce mai prezenți cu produsele noastre, în primele 4 luni, având deja o creștere a exporturilor de 49 procente față de aceeași perioadă a anului trecut”,  precizează Marcel Bărbuț.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 20.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative pe un schimb şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.
Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, iar de la jumătatea anului intră în producţie fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă.
Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *