STIHL lansează motocoasa pentru toate aplicaţiile de cosire

0
270

Producătorul german de unelte STIHL a lansat pe piața din România FS 240, o nouă motocoasă cu motor economic, cu tehnologie 2-MIX. Utilizatorii profesioniști dar și cei ocazionali au astfel un ajutor de nădejde, care le ușurează lupta cu iarba crescută în jurul casei sau cu buruienile de pe marginea drumului. Da, unealta a fost special gândită atât pentru cei pricepuți cât și pentru cei mai puțin pricepuți într-ale cositului.

Motorul are 1,7 CP și tehnologie 2-MIX care asigură un consum de combustibil cu până la 20% mai redus, față de un motor clasic de la STIHL, fără 2-MIX. Mai mult, tehnologia 2-MIX a fost concepută să fie ”prietenoasă” cu mediul, astfel că un motor de acest tip poate emite cu până la 70% mai puține noxe față de unul standard.

Considerată de unii specialiști în peisagistică drept vedeta sezonului, FS 240 este un utilaj cu o mare putere de cosire, dar asta nu înseamnă că nu este ergonomică, ușoară și compactă. Ba din contră, unul dintre principalele atuuri este tocmai faptul că deşi este o unealtă de mare putere, atunci când vine vorba de ergonomie, greutate și consum, FS 240 se poate compara fără probleme cu modele mai mici.

”Funcţionalitate” este cuvântul care definește acest model, pentru că o singură unealtă poate fi folosită pentru cosirea ierbii, dar şi a tufelor şi arbuştilor. Având capacități ergonomice îmbunătățite şi sistem antivibraţii, facilitează procesul de îngrijire a tufișurilor și vegetației din jurul casei, mai ales că pătrunde și în zonele greu accesibile unei mașini de tuns iarba.

Pentru a ușura activitatea de cosire pe suprafețele de mari dimensiuni cum ar fi livezile, pășunile sau spațiile verzi de pe marginea drumului, producătorul german a prevăzut acest model cu mânerul tip “ghidon”, ce se reglează fără unelte suplimentare, pe măsura fiecărui utilizator.

Un alt atuu al motocoasei este sistemul de pornire, ce se realizează foarte uşor prin sistemul Ergo start. Principalele coordonate tehnice implementate de designerii germani pe FS 240 sunt: greutate 7,4 kg,  putere 1,7 kW iar capacitatea rezervorului este de 0,75 l.

La distribuitorii autorizaţi STIHL găsiţi de asemenea informaţii şi sfaturi utile dar şi service profesionist. Datele lor de contact împreună cu noutăţile de la STIHL se află pe site-ul www.stihl.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *