Vezi cum se alege polistirenul expandat EPS 80

0
906

Cand mergi sa cumperi polistiren expandat din piata sau dintr-un magazin de bricolaj, vezi ca totul e alb si usor. Poate sa fie si gri, si atunci e vorba de polistiren grafitat. Uite aici ce vreau sa spun.

EPS80_polistiren_expandatEste foarte important sa stii ca pentru fatada polistirenul expandat trebuie sa fie notat EPS 80 si nu EPS 70, EPS 60 sau EPS 50. Sigur ca poti cumpara si EPS 70, EPS 60 sau EPS 50 pentru fatada, dar izolatia termica va fi mai redusa, deci factura la incalzire iarna sau racire vara, mai mare.

Acum, daca ai inteles cu calitatea polistirenului expandat, mai trebuie sa afli ca pe o cladire ar trebui sa pui placi de polistiren de cel puin 10 cm grosime. Cu cat mai groasa placa, cu atat mai izolata cladirea.

Dar pentru ca tot polistirenul expandat arata la fel, si nu poti sti daca este intr-adevar producatorul se tine de cuvant sau nu, (EPS 80 KPA – care desemneaza reziastenta la compresiune), ar fi bine sa pui polistirenul pe cantar. da, pe cantar!

Si ce ar trebui sa-ti arate cantarul? In functie de detaliile tehnice care se gasesc pe eticheta baxului de polistiren, unde scrie si cantaitatea in metri cubi, afli ca unele baxuri de polistiren expandat contin 0,2 mc de polistiren, iar altele 0,25 mc. Deci, daca e vorba de cel de 0,2 mc, cinci baxuri care masoara 1 mc trebuie sa cantareasca 14,6 kg. Altfel, daca acele cinci baxuri cantaresc mai putin, ne aflam in situatia penibila de a plati aer. In cazul baxului de 0,25 mc, doar din patru baxuri puse pe cantar trebuie sa se ajunga la un mc, deci 14,6 kg.

Mai multe aici sau aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *