Tabără educațională în engleză. Iulie la Sinaia!

0
258
Tanără în limba engleză, Sinaia 2016

“EduCamp” este un singurul program educațional în limba engleză care îi pregătește pe tinerii între 14 și 18 ani să își aleagă cea mai potrivită universitate, mai ales dacă aceasta este în străinătate. “Anul acesta suntem deja la a doua ediție a EduCamp, care se va desfășura în două sesiuni, pe parcursul a câte 6 zile fiecare. Alegerea unei sesiuni sau a alteia se face doar in funcţie de perioada preferată, altfel programul este identic. Acest program este inspirat după modelul taberelor de limbi străine organizate de universitățile de afară tocmai pentru a-i apropia pe viitorii studenți de cultura, rigoarea și valorile cu care vor intra în contact atunci când vor trebui să aleagă să se înscrie la diverse facultăți din afara României”, declară Liliana Ibraimof, Cambridge Examiners Teamleader si Director de Studii al ILSE (IntegralEdu Language School) și organizatorul programului.

Tanără în limba engleză, Sinaia 2016
Tanără în limba engleză, Sinaia 2016

Programul educațional cuprinde activități intensive în limba engleză menite să îi familiarizeze pe tineri cu examenele internaționale şi în general cu studiile în străinătate, nu doar prin simularea testului IELTS, cerut de cele mai multe universităţi, dar și prin ateliere de dezvoltare personală. Toate aceste activități se vor desfășura într-o atmosferă distractivă și semi-informală, într-un conac exclusivist din mijlocul stațiunii Sinaia. “Având o experiență consistentă în consilierea educațională și fiind în contact cu peste 500 de universități din întreaga lume, am dorit să concentrăm toată această expertiză, a noastră, într-un program național care să-i ajute pe tineri să descopere cu exactitate universitatea și domeniul de activitate care li se potrivește. Din experiența anterioară, 90% din tinerii care au au acces la aceste informaţii au reușit să identifice universitatea potrivită, existând și unii participanți care au ajuns la concluzia că li se potrivește mai bine o universitate din România”, precizează Ana Maria Papp, Manager Departament Universități IntegralEdu.

În tabăra de la Sinaia toată lumea va trebui să vorbească în engleză

Prima serie a Educamp va intra în program pe 3 iulie, iar a doua pe 17 iulie. Pe parcursul oricărei serii de 6 zile se va vorbi numai în limba engleză, deoarece doar aşa trainerii, examinatori certificați Cambridge, pot oferi cursanţilor o perspectivă a mediului în care vor trebui să se descurce studiind în străinătate.

Practic, în cele 6 zile, tinerii care își doresc să studieze în străinătate vor afla și experimenta toate acțiunile pe care trebuie să le întreprindă în acest sens şi mai ales să vadă dacă este ceea ce îşi doresc să facă după terminarea liceului. Printre altele, vor învăța cum să redacteze o scrisoare de motivație, piesă importantă a dosarului de admitere. Și asta pe lângă activităţile clasice: drumeții pe munte, vizitarea obiectivelor locale sau focul de tabară, petreceri barbecue şi alte surprize. “În Educamp distracția va fi obligatorie, dar, în același timp, va exista un control pe activitatea tinerilor noștri, pe tot parcursul programului, aceştia fiind monitorizați și însoțiți non-stop de trainerii ILSE. Ne interesează ca în acest program să selectăm tinerii pe principii calitative şi bazate pe interesul în educaţia post-liceală. De aceea am limitat numărul de locuri la 18 pe ediție, iar pentru participare nivelul obligatoriu de engleză va trebui să fie B1. Pe de altă parte, preţul acestui program se situează la un nivel accesibil pentru familiile din România. Astfel că pentru o taxă de 1150 lei care include programul educațional, masa și cazarea, participanții primesc informații și activități pe care dacă le-ar alege separat ar costa cu mult mai mult”, explică Liliana Ibraimof.

Educamp este organizat de ILSE, IntegralEdu Language School, centrul de pregătire pentru limba engleză specializat în examene internaţionale, ca parte integrată a Integraledu – cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *