Alexandru Rizea, Lemet / Lems: ”2021 a fost un an bun”

0
254
alexandru rizea
alexandru rizea

Alexandru Rizea declară pentru Ziarul Bursa că 2021 a fost încă un an de „Şcoală Lemet”, cu prezenţă fizică obligatorie. Ziua am învăţat, noaptea am repetat. Şi în ziua următoare am aplicat în practică învăţăturile. Fenomene din piaţă, evoluţii, statistici, indicatori la care ne uitam o dată pe lună sau o dată pe an, sunt acum în atenţia noastră zilnic.

Reporter: Cum au evoluat vânzările anul trecut, al doilea an de pandemie?

Alexandru Rizea: Am încheiat anul 2021 cu o creştere a cifrei de afaceri mai mare de 12%, faţă de anul trecut. 2021 a fost un an bun.

VEZI ȘI ORAȘUL LUI CARAGIALE… DAR UNDE ÎI E CASA?

Reporter: Sunteţi pe piaţă de 30 de ani. Care a fost cel mai dificil moment prin care aţi trecut în tot acest timp şi carea fost cel mai bun an?

Alexandru Rizea: Nu îmi amintesc un clasament al momentelor dificile. Permanent „ne-am distrat cu problemele”, aşa ne place să spunem: introducerea pentru prima oară a TVA, criza din anul 1996, creşterea uneori bruscă şi neprevăzută a cursului euro-leu, criza din anul 2008, pandemia din anul 2020 au fost ocazii în care am învăţat că trebuie să ştim ce să facem, când nu mai e nimic de făcut.

Reporter: Ce investiţii aveţi în vedere pentru anul acesta?

Alexandru Rizea: Avem investiţii în curs de realizare, care se vor finaliza în primul trimestru din 2022, de aproximativ 8 milioane de euro: construcţii, utilaje, tehnologii noi, digitalizare.

Reporter: Care sunt tendinţele pe piaţa mobilei?

Alexandru Rizea: Tendinţele pe piaţa mobilei din România sunt aceleaşi cu cele din Europa de Vest, în urmă cu câţiva ani. Cererea este asemănătoare cu cea din ultimii ani, în a doua parte a anului. Credem ca 2022 va debuta la fel ca ultimii ani. Cum va fi în trimestrele al doilea, al treilea şi al patrulea vom vedea.

Reporter: Au crescut preţurile produselor pe care le comercializaţi?

Alexandru Rizea: Preţurile produselor noastre nu au crescut. Facem promoţii şi, în general, vindem produse care merită banii.

RESTUL INTERVIULUI PE INFORMATECA.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *