Noi convorbiri între soldații ruși și familiile lor, interceptate de partea ucraineană

0
186
Razboi-prescu

De Cosmin Stăniloiu, Sâmbătă, 12 martie 2022, 09:31. Ultimul update Sâmbătă, 12 martie 2022, 11:21 Au apărut noi înregistrări ale unor convorbi telefonice purtate de soldați ruși aflați în Ucraina cu cei de acasă. Acestea ar fi fost interceptate de serviciile de securitate ale ucrainenilor și au fost făcute publice de Anton Gerașcenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean.

În aceste convorbiri, scrie publicația ucraineană, militarii ruși recunosc că împușcă civili și bombardează orașele. Un soldat e auzit plângându-se de ofițerii beți și de faptul că el și tovarășii lui au fost folosiți drept carne de tun.

Serghei, cum se numește acesta, vorbește probabil cu iubita lui. El îi spune că șeful de stat major și comandantul regimentului sunt „albaștri până la refuz” (beți criță – n.r.), iar coloana urmează să meargă la Sumî.

„E deja ora două și nu știe nimeni ce o să facem și unde o să ajungem. Comandantul nostru de regiment este beat”, e auzit soldatul.

Ca răspuns, fata îi spune că „începe să creadă în ce spun ucrainenii”, să înțeleagă că toate acestea sunt adevărate și că „îi pare rău”. Soldatul confirmă, spunând că nu a mai rămas aproape nimic din orașele ucrainene pe care le-a văzut. Fata l-a îndemnat să se predea: „Dacă există o posibilitate, predați-vă, cei care au făcut-o măcar sunt în viață!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *