O greseală făcută de astronomi!

0
167
Asteroid

Un asteroid descoperit recent, de aproximativ 70 de metri mărime, ar fi trebuit să lovească Terra în iulie 2023, dar astronomii și-au dat seama că au calculat greșit traiectoria. Specialiștii erau speriați de ce va urma, dar ultimele verificări arată diferit.

Un asteroid de 70 de metri mărime i-a speriat pe astronomi. După calculele lor, acesta urma să distrugă Planeta în iulie 2023, dar au aflat că cercetările nu au fost corecte.

Vezi și: YouTube ofera 300 de mii de dolari podcasterilor pentru a pune conținut pe platforma

În ianuarie, asteroidul 2022 AE1 a fost depistat de astronomii de la Catalina Sky Survey de la Universitatea din Arizona. Agenția Spațială Europeană a observat că asteroidul de aproximativ 70 de metri lățime va cutremura Pământul în iulie 2023.

Experții au analizat riscurile. Pe scară, orice sub -2 nu este o amenințare, -2 la 0 este ceva demn de monitorizat și orice mai mare este un motiv de frică. Asteroidul 2022 AE1 ajunsese la -0,66, conform lui Marco Micheli, astronom la Centrul de coordonare a obiectelor din apropierea Pământului al agenției. Acesta ar fi putut ”cauza daune reale unei zone locale”, iar specialiștii l-au comparat cu bomba atomică de la Hiroshima în 1945, scrie USA Today.

Stația Spațială Europeană a publicat o fotografie cu locurile care puteau fi distruse de asteroid: ”incertitudinile inițiale ale orbitei asteroidului 2022 AE1 au însemnat că se afla pe un coridor de risc extins pe Pământ. Când asteroidul de 70 de metri părea că ne va lovi (un scenariu acum exclus complet), posibilul impact ar fi avut loc asupra multor regiuni locuite de pe Pământ. Regiunea roșie formează nucleul celor mai probabile puncte de impact, benzile portocalii din jur arată zone care au fost mai puțîn probabile, dar nu au putut fi excluse”, transmite Agenția Spațială Europeană.

Mai multe informați aici: https://evz.ro/gafa-facuta-de-astronomi-adevarul-din-spatele-asteroidul-care-urma-sa-loveasca-pamantul-in-2023.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *