Planurile secrete ale unei mari puteri nucleare: Își construiește o bază pe Lună

0
158
Luna

În ultima vreme tot mai multe țări sunt interesate de misiuni spațiale atât pentru cercetare, dar și în domeniul militar. În plus, există un interes special pentru construirea unor baze pe Lună, iar printre statele care au anunțat acest proiect este China. 

Vezi și: Rușii câștigă teren după bombardamente intense la Mariupol

China își desfășoară departe de ochii lumii misiunile sale secrete pe Lună, unde a dus în ultimii ani mai multe sonde de explorare. Dar acum Beijing-ul dorește dezvoltarea fazei a 4-a din programul său, pentru construirea Stației Internaționale de cercetare de pe Lună (ILRS), potrivit presei asiatice.

Acest proiect va demara înainte de anul 2030 și va fi finalizat până în 2035. China a anunțat că trei misiuni din faza a 4-a a programului lunar vor ajuta la realizarea unei baze pe satelitul natural al Pământului.

”Sperăm să mai efectuăm câteva misiuni după 2030 pentru a termina construcția stației de pe Lună până în anul 2035 și a deveni operațională”, a spus Wu Weiren, șeful programului de explorare.

El a mai spus că vor mai exista sonde, rovere și alți roboți care vor lucra coordonat la viitoarea bază ILRS de pe Lună. În plus, China intenționează să dezvolte acolo o rețea de comunicații WiFi pe Lună, pentru a sprijini coordonarea programului.

Mai multe informații: https://ziare.com/baza-lunara-permanenta/baza-lunara-permanenta-china-2035-1729757

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *