Angajat la morgă în Ucraina: Asta nu e război! E un nenorocit de genocid! Război e când luptă armatele. Asta e exterminare”

0
249
Razboi

Armata rusă a bombardat pentru a doua oară ținte de la marginea orașului ucrainean Liov, la doar 70 de kilometri de granița cu Polonia, țară NATO.

Alte lovituri aeriene au vizat zone rezidențiale din Kiev și Harkov. Scandalos este că Moscova neagă că ar ținti așezările civililor și dă vină pe Occident că ar falsifica imaginile. Pe de altă parte, în ultimele ore, rușii au pierdut încă un comandant, al șaselea, pe frontul din Ucraina.

În Mariupol, salvatorii întâmpină dificultăți extreme în scoaterea civililor de sub ruinele teatrului dramatic, bombardat în urmă cu două nopţi de ruşi. Cei care au mai rămas în oraşul făcut una cu pământul își strigă disperarea, dar nu are cine să-i mai audă.

“Încercăm să supraviețuim cumva. Doar că nu-i pot spune mamei că sunt în viață. Mama mea locuiește în Makeevka. Nu-i pot spune că sunt în viață, înțelegi? Nu există nicio legătură, nimic. Este crud. Copilului meu îi este foame, nu știu ce să îi dau să mănânce”, a spus o femeie.

vezi și: Autoritațile române au ajutat la evacuarea a peste 1000 de cetățeni vietnamezi din Ucraina

Andrey Sirota, evacuat din Mariupol: “Ne-am pierdut apartamentul, mașina, garajul. Asta e tot ce am putut salva, o pătură, a fost azvârlită pe geam de suflul exploziei. Încă sunt cadavre în ruine. Este îngrozitor, cad bombe tot timpul. Stai în subsol și tresări întruna”.

Scene cumplite au fost filmate de jurnaliștii belgieni și la morga din Nikolaev, unde ajung zilnic cel puțin 20 de cadavre, în condițiile în care asta era capacitatea totală a unității. În prezent, în interior sau afară sunt 80 de trupuri în saci.

“Nu avem destui oameni, așa că suntem în urmă cu identificarea. Nu vrem să fie îngropați înainte de a-i identifica. De aceea, cadavrele zac aici cu zilele”, a spus un angajat.

Sergei, angajat morgă: “Asta nu e război! E un nenorocit de genocid! Război e când luptă armatele, când ai Crucea Roșie pe teren etc. Asta e exterminare”.

La prima oră a dimineţii, în oraşul Lvov din Vestul Ucrainei au sunat alarmele antiaeriene. Patru rachete balistice ruseşți, lansate de pe un submarin din Marea Neagră au distrus uzina de reparaţii avioane, aflată chiar lângă aeroport, la 70 de km de granița cu Polonia.

Până acum, Liovul era considerat ferit de bombardamente. Este și motivul pentru care sute de mii de ucraineni din restul țării s-au refugiat în acest oraș din vestul extrem.

Totodată, zona este și o rută vitală de aprovizonare, atât militară, cât și umanitară.

Nu e totuși primul atac rusesc lângă Liov, săptămâna trecută au lansat 30 de rachete asupra unei baze militare, folosită până de curând pentru instruirea trupelor ucrainene de către experți din NATO.

Și în Kiev, tot mai multe cartiere sunt mutilate de loviturile aeriene rusești.

Vitalii Klitschko, primar Kiev: “A căzut un obuz. Vedeți ce crater mare a provocat. În apropiere e o grădiniță, iar peste drum e o școală. Cel puțin 4 copii au fost răniți, o persoană a murit și 19 au fost duse la spital”.

“Ceea ce simțim e în primul rând ură, nu frică”

Dr. Kostiantyn Kopchak, Surgeon, Dobrobut Clinic: “Până acum rușii au atacat peste 40 de spitale. Putem compara situația cu ce s-a întâmplat în Alep, Siria, unde țintele civile erau preferatele rușilor. Atacă spitale, școli, nu forțele armate. De ce? Probabil o fac pentru impactul psihologic asupra populației. Dar ceea ce simțim e în primul rând ură, nu frică”.

În pofida dovezilor copleșitoare, Moscova neagă vehement că ar ţinti zonele rezidenţiale.

Maria Zakharova, Russian Foreign Ministry Spokeswoman: “Armata rusă nu bombardează oraşe. Asta știe toată lumea. Nu contează câte videoclipuri sunt modificate de NATO, nu contează câte clipuri şi fotografii false sunt publicate”.

Forțele de ocupație și-au făcut un obicei din a captura responsabili locali ucraineni. Aprope în fiecare zi este răpit câte un primar. Când localnicii din Skadovsk au protestat împotriva capturării edilului lor, rușii au deschis focul.

Antony Blinken, secretar de stat SUA: “Este o tactică teroristă să răpești oficialități locale, să înlături autoritățile legitime. Răpesc sistematic primari și-i înlocuiesc cu marionetele lor”.

Washingtonul și-a înnoit avertismentele că Moscova pregătește atacuri și mai grave.

Mai multe detalii: https://stirileprotv.ro/stiri/international/serghei-asta-nu-e-razboi-e-un-nenorocit-de-genocid-razboi-e-cand-lupta-armatele-asta-e-exterminare.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *