Android 13 va permite conexiuni la 2 operatori pe un singur eSIM

Am tot văzut scăpări legate de Android 13 în ultima vreme şi ele se vor intensifica pe măsură ce ne apropiem de Google I/O 2022, care are loc în mai. Acum aflăm că odată cu Android 12 vom putea avea două conexiuni la 2 operatori diferiţi pe un singur eSIM.

Vezi și: Actualizarea iOS 15.4.1 (şi iPadOS 15.4.1) este acum disponibilă, reparând problemele cu bateria de pe iPhone

Funcţia este cunoscută drept Multiple Enabled Profiles (MEP), prin care gigantul motoarelor de căutare asociază doi operatori unui singur eSIM. Vei putea alterna cu uşurinţă între cei doi operatori atunci când ai nevoie de un număr sau celălalt. Google îşi bazează nouă funcţie din Android 13 pe un brevet înregistrat în 2020, care descrie împărţirea unei interfeţe SIM existente în două conexiuni digitale.

Google a mai încercat în trecut să testeze această soluţie pe un prototip Google Pixel. Asta le-ar permite în viitor producătorilor de telefoane să scape de tot de slot SIM, lăsând loc pentru extra hardware şi făcând designul ceva mai uniform. În acest moment se practică abordarea slot SIM fizic + eSIM, dar pe viitor am putea vedea doar un eSIM şi atât, cu multipli operatori suportaţi.

Funcţia ar putea ajunge şi pe iOS, dar chiar şi pe Windows. Când vine vorba despre cipuri eSIM, ele administrează doar un abonament la un moment dat şi este greu să îi asociezi funcţionalitate dual SIM. Google a găsit totuşi soluţia şi asta la nivel software. Google a adăugat o nouă clasă API la Android Open Source Project, care le permite aplicaţiilor operatorilor să preia informaţii despre interfeţele logice şi fizice, dar şi profilurile SIM stocate.

Un eSIM poate stoca şi schimbă între câteva profiluri şi acum pe un singur cip, dar doar un singur profil poate fi activ la un moment dat. Secretul este activarea lor simultan.

Sursă Mobilisimo

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *