Rusia, mesaj pentru Finlanda și Suedia: Nu ar trebui să își facă iluzii că noi vom accepta pur și simplu aderarea lor la NATO

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat luni că Finlanda și Suedia nu ar trebui să își facă iluzii că Moscova va accepta pur și simplu aderarea lor la alianța militară NATO, calificând-o drept o greșeală care ar avea consecințe de anvergură, transmite Reuters.

Vezi și:Cât de ferm de împotrivește Turcia aderării Finlandei și Suediei la NATO? Antony Blinken e „încrezător”: Se poate ajunge la consens

„Situația se schimbă, desigur, în mod radical în lumina a ceea ce se întâmplă”, a declarat Riabkov, citat de agenția de presă Interfax.

„Este foarte clar pentru noi faptul că securitatea Suediei și a Finlandei nu va fi consolidată ca urmare a acestei decizii”, a spus oficialul rus.

„Ei nu ar trebui să își facă iluzii că noi pur și simplu vom accepta (decizia lor de aderare la NATO)”, a amenințat Riabkov.

„Nivelul general al tensiunii militare va crește, predictibilitatea în această sferă va scădea. Este o rușine că bunul simț este sacrificat în favoarea unor idei fantomatice cu privire la ceea ce ar trebui făcut în această situație în desfășurare”, a mai spus el.

NATO și Statele Unite au declarat duminică că sunt încrezătoare că Turcia nu va întârzia aderarea celor două state nordice la alianța militară occidentală.

Sursă HotNews

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *