Cum arată celula în care va sta Elena Udrea și ce program va avea în penitenciar fosta șefă a Turismului

0
152
elensa udrea

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost adus, joi seara, la Penitenciarul de la Târgșor – Prahova, acolo unde va executa condamnarea definitivă de șase ani primită în dosarul „Gala Bute”.

Vezi șiCiolacu, replică la Ciucă într-un editorial pentru Digi24.ro: Ne vom bate în continuare, cu riscul de a deranja anumiți lideri politici

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost adus, joi seara, la Penitenciarul de la Târgșor – Prahova, acolo unde va executa condamnarea definitivă de șase ani primită în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea este familiarizată cu Penitenciarul de la Târgșor – Prahova. În anul 2015, fostul ministru a stat în arest preventiv trei luni, din februarie până în mai, tot în dosarul „Gala Bute”. De data aceasta Udrea își va ispăși toată pedeapsa.

Fostul ministru va trebui din nou să se adapteze condițiilor din penitenciare. Ca oricare alt deținut, Udrea va trebui să respecte regulametul foarte strict al Penitenciarul de la Târgșor – Prahova.

Ce se află în geanta de penitenciar a Elenei Udrea?

O deținută are dreptul la un număr limitat de obiecte vestimentare, respectiv:

– 7 perechi de chiloți;

– 7 maiouri;

– 10 perechi de ciorapi;

– 2 perechi de papuci/sandale;

– 2 basmale;

– 3 rochii;

– 3 fuste;

– 5 tricouri;

– 3 cămăși;

– o eșarfă;

– 5 batiste;

– o haină de iarnă;

– un pardesiu.

Conform ANP, deținutele au voie să poarte bijuterii, cu excepția celor confecționate din metale sau pietre prețioase.

Când vine vorba de igiena personală, regulile sunt și mai stricte. Deținutele au voie să aibă o singură sticlă de parfum de 200 ml. Recipientul nu trebuie să aibă mecanism de pulverizare, iar parfumul poate fi cumpărat doar de la magazinul penitenciarului.

Tot de la magazinul peniteciarului, deținutele pot cumpăra săpun, șampon, detergent, pastă de dinți, etc.

În ceea ce privește coafatul, femeile deținute pot avea doar un singur foen de putere mică, de cel mult 500w. În schimb, femeile pot merge la coaforul penitenciarului.

Cum arată celula în care va sta Elena Udrea

Penitenciarul le permite deținutelor să aducă în celule doar obiecte strict necesare. Spre exemplu, Elena Udrea își poate aduce două lenjerii albe de pat și pături gri sau albastre.

Elena Udrea poate avea chiar și televizor în celulă, dar nu smart și nu mai mare de 71 de cm diagonală. De asemenea, în celulă mai poate exista și un radio.

Deținuta mai are voie să primească din afara penitenciarului rafturi de plastic, lighean și veselă de plastic sau metal.

Activități în spatele gratiilor

Elena Udrea are posibilitatea să participe la alfabetizarea deţinutelor care au nevoie de şcoală, la atelierul de croitorie sau la clubul penitenciarului unde sunt organizate frecvent spectacole.

Dreptul la vizite

Elena Udrea are dreptul să fie vizitată de copil. Îmbrăţişările sunt permise doar la venirea şi la plecarea vizitatorului, atingerile (ţinutul de mână) sunt permise doar dacă se face la vedere, peste masă.

„Dacă regulile privind contactul fizic nu sunt respectate, persoanele private de libertate/persoanele vizitatoare vor fi avertizate, însă nerespectarea acestora în mod repetat, va duce la întreruperea vizitei sau anularea acesteia“, se arată în regulamentul penitenciarului.

Orice vizită trebuie programată din timp, printr-o solicitare pe mail, iar deţinutele pot fi vizitate de cel mult patru persoane o dată: doi adulţi şi doi copii.

Deținutele au dreptul de a primi, lunar, un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume.

Sursă PROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *