Planul amănunțit al funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. Când va ajunge sicriul la Londra și ce face Regele Charles al III-lea în următoarele zile

0
135
regina elisabeta

​Perioada până pe 19 septembrie când Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată a fost planificată până în cele mai mici detalii. Pentru că regina a murit la Balmoral, calendarul evenimentelor este unul special.

Vezi și:Peste 40 de localități din regiunea Harkov au fost eliberate, anunță un oficial ucrainean

Iată ce urmează în următoarele zile:

Duminică, 11 septembrie:

  • Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va pleca de la Balmoral, trecând prin orașele Aberdeen și Dundee și pe lângă Perth, înainte de a ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde va fi depus până luni după amiază.

Luni, 12 septembrie:

  • Regele și Regina Consoartă vor merge la Westminster Hall, unde membrii Camerelor Comunelor și Lorzilor se își exprima condoleanțe. Cei doi vor zbura apoi la Edinburgh, unde vor vizita Palatul Holyroodhouse. Regele va participa apoi la un serviciu de rugăciune pentru Regină la Catedrala St Giles, înainte de a se întoarce la Holyrood. Acolo, Regele va avea o audiență cu primul ministru, urmată de o audiență cu președintele parlamentului scoțian. Charles și Camilla vor merge apoi la parlamentul scoțian pentru a primi condoleanțe. După amiaza, se va forma o procesiune ceremonială în curtea palatului din Holyroodhouse, iar sicriul va porni către Catedrala St Giles. Regele și membrii familiei regale vor lua parte la procesiune. Sicriul Majestății Sale va sta în depus în catedrală pentru a le permite oamenilor să-și aducă omagiul. În acea seară, Regele va participa la o priveghere cu membrii familiei regale la Catedrala St Giles.

Marți, 13 septembrie:

  • Prințesa Anne va însoți sicriul mamei sale care va fi transportat cu avionul către Londra unde va ajunge în timpul se. Va fi depus la Palatul Buckinghamîn prezenta Regelui Charles al III-le și reginei consoarte, Camilla.
  • Înainte de acest moment, în timpul zilei, cuplul regal se va deplasa la Belfast, unde vor vizita Castelul Hillsborough și o expoziție despre legătura Reginei cu Irlanda de Nord.
  • Charles al IIl-ea se va întâlni cu secretarul de stat pentru Irlanda de Nord și cu liderii de partid.
  • După o scurtă recepție la Hillsborough, Charles și Camilla vor merge la Catedrala Sf. Ana pentru o slujbă de pomenire și rugăciune. Înainte , Regele se va întâlni cu lideri din toate confesiunile din Irlanda de Nord. Cuplul regal se va întoarce apoi la Londra.

Miercuri, 14 septembrie:

  • Este ziua când va avea primul mare ceremonial din Londra. Sicriul va fi dus într-o procesiune publică prin centrul Londrei, apoi va fi depus la Westminster Hall. Va rămâne acolo pentru următoarele patru zile perioadă în care oamenii pot veni în pelerinaj.
  • Regele Charles al III-lea va conduce procesiunea, care va străbate Queen’s Gardens, Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard. Va avea o scurtă slujbă în Westminster Hall, ținută de arhiepiscopul de Canterbury.

Joi, 15 septembrie:

  • Pelerinajul la catafalcul Reginei continuă

Vineri și sâmbătă, 16-17 septembrie:

  • Regele merge vineri în Țara Galilor și întâlniri la Londra. Pelerinajul la catafalcul Reginei reginei continuă și se așteaptă să se încheie în dimineața înmormântării ei.

Duminică, 18 septembrie:

  • E de așteptat ca șefi de stat și membri ai familiilor regale străine să înceapă să sosească la Londra pentru a participa la înmormântare.

Luni, 19 septembrie:

  • Slujba de înmormântare de stat a Reginei va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul ei va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, însoțit de cu membrii familiei.. Slujba va fi televizată și s-au păstrat două minute de reculegere națională. Apoi sicriul Reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo,la Palatul Windsor unde locul ei final de odihnă va fi capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George. Va avea loc o slujbă de înmormântare privată la care vor participa doar membri de rang înalt ai familiei regale. (surse: BBC, Guardian)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *