Realme 10, un mid-range bun; puncte pro si contra

0
203

Uite Realme 10 pareri si pret Romania. Intampinam weekend-ul cu un smartphone mid-range interesant si aparut destul de recent ? Terminalul in cauza se numeste Realme 10. Va precizam ca astazi analizam versiunea 4G a acestui telefon.

Smartphone-ul ne-a starnit atentia prin cateva dotari hardware cool. Aici mentionam ecranul, chipset-ul, stocarea, bateria si partea de conectivitate. Si acum haideti sa ne indreptam atentia catre pret.

Mentionam ca smartphone-ul este la vanzare in Polonia (site-ul mediaexpert.pl) pentru suma de 1299 zl (in jur de 277 euro). Device-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 1365 lei (versiune 8GB RAM/128GB). Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Si acum haideti sa demaram cu segmentul de prezentare. Va dorim o lectura placuta.

PUNCTE PRO

1. Realme 10 pareri – Display

Inainte de toate, va precizam ca device-ul este urmasul terminalului Realme 9 4G. In cazul noului Realme 10, producatorul a mers pe mana unui ecran premium, ceea ce doar poate sa ne bucure ?

FISA TEHNICA

# Panou Super AMOLED 6.4 inci

# Format 20:9

# Rezolutie Full HD Plus (2400×1080 pixeli)

# Rata refresh de 90Hz si rata touch sampling de 360Hz

# Contrast de 4.000.000:1 si luminozitate maxima de 1000 niti

# Protectie Gorilla Glass 5

# Tehnologie Always-On

# Raport ecran/corp de 85 procente

# Perforatie pozitionata sus in stanga

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca ecranul device-ului este destul de similar cu cel utilizat de catre terminalele Xiaomi Redmi Note 11 si Xiaomi Redmi Note 11S . Bine de stiut.

2. Realme 10 pareri – Configuratie

Din start va precizam ca terminalul dispune de chipset-ul MediaTek Helio G99 (6nm). De ce ne-am grabit in a mentiona acest aspect ?

Foarte recent, noi am testat Xiaomi Redmi Pad, tableta motorizata de catre propulsorul Helio G99. Va invitam cu mult drag sa parcurgeti recenzia realizata de noi .

Va informam ca chipset-ul Helio G99 livreaza un nivel bun de performanta. Insa, principalul sau atu nu este viteza, ci consumul mic de energie. Datorita acestui aspect, noi ne asteptam din partea smartphone-ului Realme 10 sa exceleze pe partea de autonomie.

Apropo de telefoane dotate cu procesoare din seria Helio G, va precizam ca noi am avut in teste smartphone-ul Motorola Moto G60S (Helio G95).

Pe langa asta, noi am testat si terminal cu Helio G96, in speta smartphone-ul Xiaomi Redmi Note 11 Pro 4G. Daca stam sa ne gandim bine, noi am pus laolalta si review Xiaomi Redmi Note 9 (are chipset Helio G85).

Realme 10 pareri – CE ALTE DOTARI MAI CONTINE CONFIGURATIA ?

# 8GB de RAM tip LPDDR4X

# Functie Dynamic RAM (memorie virtuala) care ofera 8GB de memorie

# 128GB ROM tip UFS 2.2

# Procesor grafic Mali G57 MC2 tactat la 1GHz

# Baterie de 5000mAh cu fast charging (SUPERVOOC) 33W

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Apropo de setup-ul 5000mAh + incarcare 33W, va precizam ca noi am testat cateva telefoane echipate cu asa ceva. Aici evidentiem 3 terminale: Motorola Moto G52 (review), Poco M5s (review) si Motorola Moto G82 5G.

Legat de Moto G52 si Moto G82, va precizam ca ele dispun de incarcare 30W (si nu 33W). Oau, ce diferenta ?

3. Realme 10 pareri – Conectivitate

Smartphone-ul lasa o impresie pozitiva si in acest segment hardware ?

FISA TEHNICA

# Dual 4G, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, USB C (2.0), scanner de amprente (pe lateral)

# Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, GPS/AGPS/Beidou/Glonass/Galileo

# Senzori – giroscop, compas, accelerometru, lumina, proximitate

PUNCTE CONTRA

# Nu are boxe stereo

# Nu are protectie la apa si praf

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca Motorola Moto G72 (telefon cu Helio G99), principalul competitor al smartphone-ului Realme 10, nu duce lipsa de boxe stereo si protectie la apa/praf.

CATEVA IMPRESII DESPRE PRET

Mentionam ca in acest moment, Moto G72 poate fi gasit online pentru 1200 lei. Per total, terminalul Motorola este superior.

Pe langa boxele stereo si protectia IP52, Moto G72 mai are cateva mici atuuri in comparatie cu Realme 10: refresh 120Hz (90Hz pt realme), camera ultra-wide (lipseste de pe realme) si camera 108MP (50MP pt realme).

In contextul celor mentionate, pretul lui Realme 10 trebuie sa fie sub cel al lui Moto G72, in speta undeva la 1050 – 1100 lei.

Realme 10 pareri – GANDURI DE FINAL SI CATEVA OBSERVATII

Noul Realme 10 este un mid-range bun. Insa, telefonul trebuie sa ajunga in Romania pentru un pret adecvat, in speta maxim 1100 lei. Pretul echivalent cu 277 euro (in jur de 1365 lei) practicat pe online-ul din Polonia este cam mare.

Inainte de a incheia cu acest articol, mai avem cateva precizari cool de facut ? Din lista cu specificatii de mai jos, remarcam faptul ca smartphone-ul dispune de camera principala echipata cu senzor 50MP. Legat de acest aspect, va informam ca Realme a optat pentru senzorul Samsung ISOCELL S5KJN1 50MP.

Va precizam ca noi suntem foarte familiarizati cu performantele acestei camere Samsung. Spunem asta in contextul in care noi am avut in teste cateva telefoane motorizate de catre camera Samsung JN1 50MP.

Daca nu ne inselam, Redmi 10 a fost primul telefon care a receptionat camera Samsung. Cum noi am compus Xiaomi Redmi 10 review in romana, va invitam cu drag sa aruncati o privire peste recenzie.

Alte telefoane cu Samsung JN1 testate de noi sunt Realme 9 5G (review) si Motorola Edge 30 (review romana).

In cazul lui Edge 30 trebuie mentionat ca foloseste senzorul Samsung 50MP pe post de camera ultra-wide. Bine de stiut. Apoi, mentionam ca noi am testat si Xiaomi Redmi 10C (dispune de camera Samsung).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *