A venit timpul ca Sony să renunțe la PlayStation 4

0
56

Chiar mă uităm ieri peste materialul lui Tudor care vă povestea despre cele mai interesante jocuri pe care le vom butona în 2023 pe PlayStation. Atâtea trailere faine, atâtea imagini mișto din lansări promițătoare și o chestie care s-a tot repetat de-a lungul prezentării de două minute pe care au postat-o cei de la Sony: mai toate jocurile tari din 2023 vor fi exclusive pe PS5.

Acum nu încerc să fiu ipocrit sau să fac mișto de oamenii care nu au apucat să-și cumpere un PlayStation 5. Până la urmă consola a suferit de niște probleme destul de urâte de disponibilitate și niște prețuri la fel de îngrijorătoare. Cu toate astea, au trecut doi ani de când a fost lansată și cu promisiunea celor de la Sony că anul ăsta vor exista stocuri, cred că a venit timpul ca PS4 să iasă la pensie.

Jocurile noi sunt limitate de consolele generației trecute

Discuția asta am mai avut-o și atunci când am vorbit despre Xbox Series S, dar la momentul respectiv am înțeles înjurăturile și hăhăielile din comentarii. Dar trebuie să fim cât se poate de sinceri: pe final de 2022 și în 2023-ul care abia a-nceput, PlayStation 4 limitează grav abilitatea dezvoltatorilor de a scoate jocuri cât mai arătoase și mai inovatoare. Este greu să tragi la maxim de puterea unui PS5 atunci când știi că într-un fel sau altul trebuie să faci un joc ca God of War Ragnarok să meargă și pe generația trecută de console. Adică alea din 2013…

Un caz extrem de care ne putem lega este Cyberpunk 2077. Când a ieșit pe PS4 și Xbox One, nu doar că nu era jucabil, ci arăta de parcă CD Projekt au lansat din greșeală o versiune 8-bit a jocului. Iar încă de pe-acolo s-a văzut clar; oricât de populare ar fi consolele vechi, la finalul zilei sunt… ei bine, vechi. Astfel dintr-o listă de 23 de jocuri pe care le vom putea juca pe PlayStation în 2023, doar opt vor fi disponibile și pe generația anterioară: Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil 4 Remake, Street Fighter 6, Destiny 2: Lightfall, Eternights, Tchia, Season A Letter to the Future și Hogwarts Legacy.

În același timp, jocuri precum Spider-Man 2, Dead Space Remake, Star Wars Jedi Survivor sau Alone in the Dark vor fi exclusive pentru utilizatorii de PlayStation 5. Iar acum mai mult ca niciodată, pare că cei de la Sony sunt pregătiți să facă pasul cel mare și să încheie socotelile cu PS4 după nouă ani și ceva de viață și cele peste 117 milioane de unități vândute în acest interval.

Cât despre mine, mă înclin în fața lui PlayStation 4. A fost consola pe care am jucat Red Dead Redemption 2 și God of War din 2018, ambele jocuri foarte dragi mie, consola pe care am încheiat și saga lui Nathan Drake și aia pe care am jucat Ultimate Team ca apucatu’ câteva mii de ore. M-a servit cu drag și spor ani buni, iar acum șade pe la unul dintre editorii noștri care încă scoate untul din ea în niște exclusivități mai vechi pe care nu a apucat să le joace până acum. Deci cu sau fără jocuri noi, PS4 o să dăinuiască în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *