Range Rover a lansat noul Evoque

0
323

Noul Range Rover Evoque are un design minimalist accentuat de cele mai recente tehnologii și cele mai luxoase combinații de materiale.

Aspectul exterior simplificat al modelului Range Rover Evoque este pus în valoare de noul design al grilei frontale și de farurile Pixel LED extrem de subțiri, cu lumini de zi Signature, care conferă un aspect precis și prețios.

Noile culori și ornamente exterioare pun în valoare designul unic al plafonului, iar mânerele exterioare escamotabile definesc noua tendință Range Rover.

În interior, filozofia designului simplificat este amplificată de un nou ecran tactil curbat, de 11.4 inch, perfect poziționat pentru accesul și vizibilitatea fără cusur ale șoferului, eliberând spațiu pentru un suport de încărcare wireless și depozitare. Beneficiind de sistemul Pivi Pro, cu actualizare Software Over The Air, noua consolă centrală oferă clienților o experiență digitală de excepție.

Ultimele tehnologii și inovații în domeniul materialelor amplifică starea de bine din habitaclul aerisit, datorită uneia dintre cele mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din clasa sa, Cabin Air Purification Plus. Printre opțiunile de materiale textile speciale se numără scaunele cu tapițerie din material Ultrafabric și Kvadrat.

„Modelul original compact de lux Range Rover, ideal pentru oraș, este mai inteligent și mai sofisticat decât predecesorul său. Habitaclul este simplificat și confortabil, dispunând de combinații de materiale noi și culori. O interfață din sticlă curbată și tehnologia de purificare a aerului permit clienților să se bucure de calmul și lipsa de griji specifice Range Rover”, a declarat Geraldine Ingham, managing director Range Rover.

Clienții pot alege între echipările Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE și Autobiography. Modelul P300e plug-in hybrid permite pasagerilor să parcurgă distanța medie zilnică în modul electric, cu zero emisii de noxe.

Cu o baterie de ultimă generație, poate atinge o autonomie de 48 km în modul electric, în condiții reale de exploatare și de până la 62 km, conform ciclului WLTP. Toate modelele P300e dispun standard de capabilități de încărcare rapidă DC, eficientă. Gama de motorizări este variată, rafinată și economică, incluzând motorizări Ingenium diesel și benzină, cu tehnologie MHEV.

Design captivant

Noul Range Rover Evoque are un design exterior simplificat, cu trăsături inconfundabile, cum ar fi silueta stil coupe, plafonul unic și mânerele exterioare escamotabile. Noul design al grilei oferă pentru întreaga gamă Range Rover un aspect unitar.

Designul exterior este accentuat de noile faruri foarte subțiri cu tehnologie Pixel LED de ultimă oră, cu efect de diamant și vizibilitate perfectă, desăvârșit de noua grafică a luminilor de zi.

„Personalitatea puternică a modelului Range Rover Evoque lasă o amprentă clară în peisajul auto. Designul său sofisticat și spiritul contemporan continuă să atingă corzile noastre sensibile”, a declarat Gerry McGovern OBE, chief creative officer JLR.

Habitaclul este acum și mai primitor, cu materiale textile non-piele și plafon panoramic14 care scaldă interiorul în lumină naturală.

Range Rover Evoque este singurul SUV din clasa sa disponibil la interior cu țesătură din amestec de lână, Kvadrat, un material luxos, plăcut la atingere și modern, o alternativă pentru piele.

Simțul tactil este răsfățat de materiale contemporane cu ajutorul tapițeriei Kvadrat și Ultrafabrics Ebony perforată, cu inserții textile din poliuretan și un model nou de perforare. Amestecul de lână este cu 58% mai ușor decât pielea și conferă un aspect și o senzație tactilă inedite.

Durabilitatea materialelor textile inovatoare a fost intens testată în laboratoarele Range Rover. Pentru a asigura longevitatea acestora, materialele trec prin 60.000 de cicluri de testare abrazivă, echivalentul a 10 ani de utilizare, și testare UV care simulează, într-o singură lună, trei ani de expunere intensă la soare.

Materialele inovatoare sunt disponibile în completarea pielii clasice, iar noile detalii sofisticate, cum ar fi ornamentele din crom Moonlight de pe volan, consola centrală și fantele de ventilație conferă un plus de rafinament. Finisajele sunt acum și mai atrăgătoare, evidențiate de ornamentele din crom Moonlight, care includ aluminiu anodizat în culori deschise sau închise (în funcție de model), iar pentru Range Rover Evoque Autobiography este disponibil și un finisaj elegant cu ornamente din lemn de frasin gri.

Paleta de culori disponibilă pentru Range Rover Evoque include acum vopsele precum Arroios Grey, Tribeca Blue și Corinthian Bronze, iar culorile plafonului contrastant permit clienților să personalizeze vehiculul în funcție de stil și preferințe, alegând dintre opțiunile Narvik Black sau Corinthian Bronze.

Personalitatea exteriorului este subliniată încă o dată cu ajutorul a opt variante de jante din aluminiu, cu diametrul de până la 21 inch și cinci finisaje noi, inclusiv cel diamantat disponibil pentru Range Rover Evoque Autobiography și Dynamic HSE.

Tehnologie conectată

Range Rover Evoque dispune de cea mai recentă tehnologie multimedia încorporată în sistemul Pivi Pro introdusă ințial pe noul Range Rover Velar.. Accesibile prin intermediul unui ecran tactil curbat, de 11.4 inch, nou și foarte elegant, toate funcțiile importante ale vehiculului sunt disponibile în noul afișaj, care pare să plutească, perfect integrat în consola centrală.

Comenzile pentru climatizare, scaune și volum sunt vizibile permanent datorită barelor laterale, încorporând comenzi multifuncționale glisante pe ambele părți. Aceste butoane virtuale asigură accesul imediat la cele mai utilizate funcții, cum ar fi reglarea individuală a temperaturii pentru pasagerii din față, camere, navigație și volum.

La începutul fiecărei călătorii, șoferilor le este afișat un panou de pornire, pentru acces rapid la cele mai utilizate funcții, cum ar fi dezaburirea geamurilor și încălzirea scaunelor. Odată porniți la drum, acesta dispare pentru a reveni la ecranul principal familiar cu trei panouri care pot fi personalizate cu inteligența și flexibilitatea specifice Pivi Pro.

Sistemul multimedia de ultimă generație a fost subiectul unei testări și dezvoltări de durată, atât digital, cât și fizic, pentru a reduce timpul de procesare și interacțiune și pentru a oferi utilizatorului cea mai prietenoasă experiență. Aproximativ 80% dintre comenzi pot fi realizate cu cel mult două apăsări pe ecranul principal.

Pivi Pro poate fi conectat extrem de simplu la un smartphone prin intermediul sistemului wireless Apple CarPlay sau Android Auto, iar încărcarea wireless a dispozitivelor, cu un nou suport pe consola centrală, permite încărcare rapidă și reduce numărul de cabluri.

Range Rover Evoque oferă, de asemenea, unul dintre cele mai sofisticate ansambluri de camere din clasa sa, cu sistemul de camere perimetrale 3D, ClearSight Ground View și Rear View, pentru un plus de încredere dedicat șoferului.

Rafinament de înaltă clasă

Noul Range Rover Evoque își propune să creeze cel mai sănătos ambient în habitaclu, cu ajutorul celor mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din clasa sa. Cabin Air Purification Plus reprezintă o îmbunătățire față de sistemul existent pe generația anterioară a modelului Range Rover Evoque.

Integrat în pachetul opțional Comfort sau disponibil standard pe echiparea Autobiography, sistemul de purificare a aerului include filtrarea PM2.5 și sistemul de gestionare a emisiilor CO2, susținând starea de bine a întregii familii, dar și atenția șoferului, prin monitorizarea și controlul concentrației de CO2 din habitaclu.

Se activează prin apăsarea butonului Purify din secțiunea Air Quality a sistemului Pivi Pro2 și funcționează prin reducerea nivelului de alergeni și particule din interiorul vehiculului.

Utilizând tehnologia nanoeTM X pentru eliminarea agenților patogeni și reducerea mirosurilor, bacteriilor și alergenilor, îmbinată cu tehnologia de monitorizare a indicelui de calitate a aerului (AQI), clienții pot monitoriza de pe ecran calitatea aerului din exterior, de la locația curentă până la destinație.

Vizibilitatea îmbunătățită pe timp de noapte este asigurată de farurile Pixel LED și luminile de zi (DRL) Signature. În echipare standard pentru Dynamic HSE și Autobiography, noul sistem include de trei ori mai multe leduri față de varianta anterioară a farurilor Matrix LED. Fiecare far dispune de patru module de pixeli, conținând 67 de leduri atent controlate. Acestea se adaptează perfect la condițiile de trafic, pentru a livra lumina optimă.

Luminile dinamice pentru viraje utilizează datele despre viteză și direcție pentru a se adapta configurației drumului și a ilumina curbele și marginile, iar faza lungă are o rază de acțiune de aproape o jumătate de kilometru, pentru vizibilitate foarte bună.

Capabil să ilumineze selectiv pentru a evita orbirea, Adaptive Driving Beam permite fasciculului de lumina să se adapteze automat în funcție de viteză, proiectând o rază de lumină extinsă la viteze mici și una mai intensă și mai lungă la viteze de peste 70 km/h.

Performanțe electrizante

Noul Range Rover Evoque continuă să ofere o gamă diversificată de motorizări plug-in hybrid și mild hybrid performante și economice. Aceasta include modelul P300e plug-in hybrid, alături de o gamă de motoare Ingenium cu combustibil benzină sau diesel, toate echipate cu cea mai recentă tehnologie MHEV, îmbunătățind eficiența și performanțele vehiculului.

Modelul P300e hybrid oferă clienților Range Rover mixul ideal, permițându-le să parcurgă media drumurilor zilnice* cu zero emisii de noxe, datorită unei autonomii în modul exclusiv electric de până la 62 km, generate de bateria de 14,9 kWh.

Motorizarea PHEV îmbină un motor Ingenium cu combustibil benzină cu trei cilindri și un motor electric de 80 kW, pentru o putere totală de 309 CP și o accelerație 0-100 km/h în 6,4 secunde. Bateriile electrice de nouă generație oferă o autonomie sporită în condiții reale de utilizare, de până la 48 km.

La drumuri lungi, acest lucru înseamnă o autonomie totală în condiții reale de până la 651 km, cu emisii de CO2 de la 31 g/km.

Tehnologia de încărcare rapidă DC este disponibilă standard pe noul Range Rover Evoque P300e și permite încărcarea în numai 30 de minute. Cu ajutorul unui încărcător de 7 kW instalat la domiciliu, încărcarea 0-100% poate fi realizată în aproximativ două ore.

Modelele diesel și benzină cu tehnologie avansată MHEV completează gama. Aceasta îmbunătățește eficiența și performanțele, prin utilizarea unui alternator antrenat prin curea (BiSG), pentru a recupera energia ce se pierde în mod normal la frânare și decelerare. Este stocată într-o baterie litiu-ion de 48 V aflată sub portbagaj și este utilizată la accelerare, ceea ce permite o funcționare mai rafinată a sistemului start-stop in scopul reducerii consumului de combustibil.

Sistemul Adaptive Dynamics, dacă este adăugat opțional,adaptează suspensia la condițiile de rulare și îmbunătățește confortul și manevrabilitatea. Există chiar și o calibrare specifică rulării în teren accidentat, iar modificarea parametrilor din modul dinamic configurabil are ca rezultat performanță și agilitate de excepție.

Capabilitățile all-terrain sunt garantate de sistemul de tracțiune integrală (AWD) bazat pe distribuția optimă a cuplului în funcție de condiții.

Terrain Response poate fi accesat din sistemul Pivi Pro și permite șoferului să modifice setările vehiculului în funcție de condițiile de deplasare, prin selectarea unuia dintre modurile eco (Eco), confort (Comfort), iarbă-pietriș-zăpadă (Grass-Gravel-Snow), noroi-șanțuri (Mud-Ruts), nisip (Sand), dinamic (Dynamic) și automat (Automatic). Fiecare mod selectat schimbă calibrarea motorului, transmisiei, sistemului de tracțiune integrală, suspensiei și sistemelor de control al stabilității pentru tracțiune și ținută de drum optime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *