„Suntem uniţi în durere”. Reacțiile familiilor celor cinci pasageri care au murit la bordul submersibilului Titan

0
177

Familiile şi apropiaţi ai pasagerilor de pe submersibilul Titan, care a făcut implozie în timpul unei misiuni de explorare a epavei Titanicului, deplâng dispariţia acestora.

La bordul submersibilului Titan se aflau miliardarul britanic Hamish Harding, preşedintele firmei de avioane private Action Aviation, care a declarat că este unul dintre specialiştii misiunii de pe nava care aparţinea firmei OceanGate Expeditions. Omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood şi fiul său Sulaiman Dawood sunt alte două persoane aflate pe submersibil, iar ceilalţi doi pasageri erau exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet şi directorul executiv şi fondatorul OceanGate, Stockton Rush.

Engro Corporation Limited, unde omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood era vicepreşedinte, a transmis o declaraţie cu privire la moartea lui Dawood şi a fiului său Suleman.

„Cu inima grea şi cu mare tristeţe, deplângem pierderea vicepreşedintelui nostru, Shahzada Dawood, şi a fiului său iubit, Suleman Dawood. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt alături de familia Dawood în acest moment tragic. Transmitem sincere condoleanţe familiei, colegilor, prietenilor şi tuturor celor din întreaga lume care se întristează pentru această pierdere de neconceput”, a transmis joi compania pe Twitter.
Action Aviation, cu sediul în Dubai, compania deţinută de pasagerul Hamish Harding, a emis o declaraţie în numele familiei sale.

„Astăzi, suntem uniţi în durere cu celelalte familii care şi-au pierdut, de asemenea, pe cei dragi pe submersibilul Titan”, se arată în declaraţie. „Hamish Harding a fost un soţ iubitor pentru soţia sa şi un tată dedicat celor doi fii ai săi, pe care i-a iubit profund. Pentru echipa sa din Action Aviation, el a fost un ghid, o inspiraţie, un sprijin şi o legendă vie”, se mai arată în mesaj.

„Un tată vitreg incredibil”

Declaraţia a continuat să elogieze eforturile depuse pentru căutarea submarinului Titan.

„Ştim că Hamish ar fi fost extrem de mândru să vadă cum naţiunile, experţii, colegii din industrie şi prietenii s-au reunit pentru acţiunea decăutare şi le mulţumim din inimă pentru toate eforturile lor. În numele familiei Harding şi al Action Aviation, solicităm politicos rezpectarea intimităţii în acest moment incredibil de dificil”, conform mesajului.

Familia scafandrului francez Paul-Henri Nargeolet a spus că acesta ”va rămâne în amintire ca fiind unul dintre cei mai mari exploratori de adâncime din istoria modernă”.

Declaraţia semnată de copiii şi soţia lui Nargeolet spune că speră că oamenii se gândesc la Paul-Henri şi la munca lui atunci când se gândesc la Titanic, „dar ceea ce ne vom aminti de el cel mai mult este inima lui mare, incredibilul său simţ al umorului şi cât de mult. şi-a iubit familia. Ne va fi dor de el astăzi şi în fiecare zi pentru tot restul vieţii noastre.”

Fiul său vitreg, John Paschall, l-a descris drept un „tată vitreg incredibil” şi cineva care era grijuliu şi avea un uriaş simţ al umorului. El şi-a amintit cum mama lui şi Nargeolot au traversat ţara cu maşina pentru a participa la absolvirea facultăţii în 2014, după ce zborul lor a fost anulat.

„S-au urcat în micul lor Mini Cooper albastru şi au condus 16 ore în toată ţara, de la Connecticut la Chicago, au condus noaptea. Sunt destul de sigur că au condus mult. Au apărut cu o oră înainte absolvire”, a declarat el pentru CNN. „Au ajuns acolo. La acea vreme, mama mea era foarte bolnavă de cancer şi a însemnat atât de mult pentru mine că a putut fi acolo pentru acel moment. Este ceva ce nu voi uita niciodată despre el.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *