VIDEO „Atenție, șezlong!”. Vehicule blindate din epoca sovietică ies din mare sub privirile mirate ale turiștilor de pe o plajă din Polonia

0
150

​Turiștii aflați pe o plajă din Polonia au avut parte de surpriza vieții lor în momentul în care transportoare amfibii blindate pline cu soldați au ieșit dintr-odată din mare, relatează Notes form Poland și TVN24.

Turiștii care se relaxau pe malul Mării Baltice, în orașul Dziwnów din nord-vestul Poloniei, au fost surprinși să vadă vehicule militare cu șenile care se „strecurau” printre oamenii aflați la plajă.

Mai multe imagini video distribuite pe rețele de socializare arată vehiculele PTS – un transportor de trupe amfibiu pe șenile din epoca sovietică – care se întorceau de la antrenament la bază.

Armata poloneză a dat asigurări că militarii care circulau pe plaja publică au dat dovadă de „prudență extremă” în momentul în care s-au deplasat pe lângă cearșafurile oamenilor veniți pentru relaxarea pa coasta Mării Băltice.

Cu toate acestea, turiștii au fost sceptici în ceea ce privește „grija” și îndemânarea soldaților polonezi.

„Unul nu vede, celălalt îl îndrumă: stânga, dreapta, atenție, șezlong!”. – a comentat o femeie a cărei voce poate fi auzită în înregistrarea video.

Martorii s-au plâns că blindatele au trecut la doar un metru de cei care se aflau pe plajă.

Incidentul, care a avut loc marți, nu este ceva ieșit din comun pentru localnici fiind vorba despre exerciții militare regulate efectuate de Batalionul 8 de geniști din Dziwnów din cadrul Flotilei 8 de apărare de coastă.

„Pentru un locuitor din Dziwnów, acest lucru nu este nimic nou. Dar pentru turiști, este o adevărată surpriză”, a scris ziarul local Głos Szczeciński.

Plajele de pe coasta baltică sunt o destinație populară pentru turiștii din întreaga Polonie în lunile de vară.

„Soldații… se deplasau de-a lungul plajei spre Dziwnów dinspre Dziwnówek, unde are loc antrenamentul specializat al subdiviziunii… între 12 și 23 iunie”, a declarat pentru ziar locotenent-comandorul Grzegorz Lewandowski.

„Zona terenului de antrenament propriu-zis era închisă pentru public în acel moment”, a adăugat el.

„Cu toate acestea, în timpul deplasării spre și dinspre zona de exerciții, operatorii vehiculelor de tip PTS dau dovadă de o prudență extremă în locurile unde se află turiști”.

Vehiculele PTS sunt folosite de armata poloneză în situații de urgență, în special în timpul inundațiilor, relatează Głos Szczeciński. Potrivit lui Lewandowski, vehiculele de tip PTS nu pot fi folosite pe străzi, deoarece șenilele lor „ar putea duce la deteriorarea infrastructurii rutiere”.

La începutul acestui an, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, guvernul polonez a decis achiziționarea a 1.400 de vehicule de luptă pentru infanterie Borsuk, dezvoltate și fabricate în Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *