A patra noapte de proteste în Franţa, după uciderea tânărului Nahel de poliție. 471 de arestări

0
380

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a precizat că noaptea de vineri spre sâmbătă a fost mult mai calmă decât precedenta, în pofida faptului că au fost cel puţin 471 de arestări.

Vorbind în timpul unei vizite nocturne la Yvelines, la vest de Paris, Darmanin a remarcat că se constată o „scădere” a violenţelor, conform news.ro.

Violenţele au fost de „mult mai mică intensitate” şi noaptea a fost „extrem de calmă” în unele departamente, a afirmat el.

„Republica este cea care va câştiga, nu protestatarii”, a spus ministrul, deplângând vârsta tânără a multora dintre participanţii la revolte, „copii de 13, 14 ani (…) care, evident, ar fi fost bine să fie acasă, nu să stea pe stradă”.

Ministerul de Interne a anunţat 471 de arestări în această seară.

Peste 900 de persoane au fost arestate în noaptea precedentă.

Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte şi a mobilizat 29 de elicoptere, precum şi vehicule blindate.

Înmormântarea lui Nahel este programată pentru 1 iulie, potrivit lui Patrick Jarry, primarul oraşului Nanterre. „Trebuie să continuăm să susţinem această familie, această mamă care îşi va îngropa mâine copilul”, a declarat el presei după o întâlnire la Matignon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *