Polițiștii au găsit luni 11 bătrâni mutați dintr-un azil din Voluntari într-o casă neterminată din Tunari

0
298

În urma unei sesizări a reprezentanților din presă (Antena 1), polițiștii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în localitatea Tunari, într-un imobil aflat în construcție, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilități), precum și o altă persoană, care le însoțea, potrivit unui comunicat.

Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul București, pentru a nu fi identificate de autorități.

„Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate intr-o alta locatie adecvata. Polițiștii au demarat verificări. De asemenea, IPJ Ilfov a sesizat autoritățile cu atribuții în domeniu, pentru verificări specifice”, se precizează în informarea Poliției.

Controalele în azilele de bătrâni au început luni, 446 cenetre sociale fiind verificate. 27 au fost închise, unele definitiv. Cele mai multe nereguli au fost semnalate în București, Giurgiu și Argeș.

Potrivit surselor G4Media, poliția suspectează că bătrânii erau internați la azilul Sf. Dumitru, cu sediul declarat în Blvd. Pipera 55A (Șos. Pipera-Tunari), Voluntari. Reporterul G4Media a sunat în repetate rânduri la numerele de telefon afișate pe site-ul căminului de bătrâni, dar nu a răspuns nimeni pentru a oferi un punct de vedere.

Ca fondator al căminului de bătrâni apare Romeo Saleno.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *