Nou regulament la baschet: Cel puțin doi români în teren, pe durata întregului meci / ”România merită o națională puternică”

0
153

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a aprobat miercuri propunerea ca doi jucători români să fie prezenți pe teren pe toată durata partidelor din Liga Națională de Baschet Masculin și Liga Națională de Baschet Feminin, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara. Decizia se aplică din sezonul ce începe la toamnă, 2023/2024.

„Eu cred că jucătorii români merită, pentru că România merită o națională puternică. Dacă nu sporim numărul de jucători români pe teren, nu sporim nici rolul jucătorului român în meciuri”, a declarat președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală.

La masculin, campionatul se va juca în prima parte sub forma a două conferințe. Cele 18 echipe angrenate în competiție vor fi din nou împărțite în două grupe, iar după ce se vor întâlni, tur-retur, cele mai bune cinci formații din fiecare grupă vor merge în Top 10, iar celelalte se vor duela pentru o clasare cât mai bună în vederea playout-ului. În Top 10 vor exista meciuri între echipe din grupe diferite, tot tur-retur, iar primele opt merg în playoff.

Componența grupelor pentru prima fază a sezonului regulat:

Grupa A: U-BT Cluj-Napoca, Rapid București, CSO Voluntari, SCM Timișoara, Dinamo București, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, Laguna București și Corona Brașov.

Grupa B: CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani și CS Vâlcea 1924.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *