Protest în fața Guvernului pentru a cere demisia Gabrielei Firea

0
289

Câteva zeci de persoane s-au adunat joi în Piața Victoriei pentru a cere demisia ministrului Familiei, Gabriela Firea, în ziua în care Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat, în contextul scandalului abuzurilor din cele trei azile din Voluntari și Ilfov, unde bătrânii și pacienții cu dizabilități erau bătuți, înfometați, ținuți cu răni până la os și plini de fecale.

Protestul organizat de Declic sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!” are ca scop demisia ministrul Muncii, Marius Budăi, și a ministrului Familiei, Gabriela Firea. Între timp primul a plecat deja din guvern. Anunțul demisiei lui Budăi a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că este „un gest de onoare” făcut de acesta.

  • „Cu fiecare oră care trece, vinovăția morală a celor doi miniștri este tot mai clară.
  • Budăi și Firea au știut despre ororile din căminele pentru bătrâni și au tăcut. Mai mult, au încercat să mușamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernați de niște monștri”, arată pagina dedicată protestului organizat de Declic pe 13 iulie.

De asemenea, Petiția „Afară cu Budăi și Firea!” lansată de Declic a adunat până la această oră 37.497 de semnături.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, dar a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție ce deconta lunar la plată serviciile prestate de aceste centre. El le-a prezentat jurnaliștilor fotografiile depuse de cele trei azile atunci când au cerut licența de funcționare, forografii care arată condiții de hotel de lux, și s-a declarat contrariat.

Sefii de la ANPIS și AJPIS, autorități aflate în subordinea Ministerului Muncii, au fost demiși după ce Marcel Ciolacu a cerut acest lucru.

În ceea ce o privește pe Gabriela Firea, aceasta a susținut din nou joi nu are nicio legătură cu personajele implicate în scandalul azilelor groazei și pare hotărâtă să nu demisioneze, deși social-democrații așteaptă și retragerea Gabrielei Firea, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu este liderul care ar fi sfătuit-o pe Gabriela Firea să facă un pas în spate, potrivit informațiilor publicate de ȘtirilePROTV.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *