Podul Kerci din Crimeea, atacat / „Situație de urgență” după ce s-au auzit două explozii

0
177

Circulația a fost oprită pe podul Crimeea din cauza unei situații „de urgență”, au declarat luni oficialii instalați de Rusia, în timp ce presa ucraineană a relatat că au fost explozii pe pod, transmite Reuters. Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Rusia, a declarat că situația de urgență a avut loc la pilonul 145 al podului care leagă peninsula Crimeea de regiunea rusă Krasnodar. El nu a oferit alte detalii. Două persoane au murit și o fetiță a fost rănită, susține oficialii ruși. Podul Kerci este o rută-cheie pentru aprovizionarea trupelor rusești din Ucraina.

09:05Circulația feroviară între Crimeea și Rusia a fost reluată după incidentul de pe podul din Crimeea, a anunțat agenția de presă TASS, transmite Reuters. Un tren a părăsit orașul Kerci din Crimeea și se îndreaptă spre Moscova.

09:00Șeful instalat de Rusia în parlamentul din Crimeea a declarat luni că Ucraina se află în spatele incidentului de pe podul din Crimeea, a relatat agenția de presă de stat RIA, informează Reuters.

El spus că podul a fost atacat de „regimul terorist” al Ucrainei și că partea feroviară a podului nu a fost avariată.

08:38Pe rețelele de socializare circulă imagini de la locul incidentului provenite din surse rusești, dar acestea nu au fost verificate.

08:27Incidentul de la podul Kerci ar putea fi o provocare a Moscovei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, transmite Reuters.

„Crearea unor astfel de provocări, pe care autoritățile de ocupație din Crimeea le raportează imediat foarte tare, este o modalitate tipică de rezolvare a problemelor de către autoritățile din Crimeea și țara agresoare”, a declarat Humeniuk pentru postul național de televiziune Rada.

08:14George Barros, analist la Institutul pentru Studiul Războiului, spune că dacă podul ar fi grav avariat, ar avea un impact semnificativ asupra liniilor de aprovizionare rusești.

„Rusia va avea doar o singură linie de aprovizionare terestră – autostrada de coastă pe Marea Azov – pentru a-și susține (sau evacua) zecile de mii de soldați din Herson și Crimeea ocupate, dacă Ucraina reușește să degradeze sau să distrugă podul”, a spus Barros.

08:00Fotoreporterul Reuters a trimis câteva imagini cu podul din Crimeea luni dimineață, care arată că în prezent nu se circulă pe el, dar este dificil să se distingă mai multe detalii.

07:41Decesul celor doi părinți ai copilului rănit a fost confirmat de Ministerul Sănătății din regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, potrivit Reuters.

07:32Poliția de la podul din Crimeea i-a avertizat pe șoferi, luni dimineața devreme, că feribotul nu funcționează, a relatat agenția de presă de stat rusă RIA, citată de Reuters.

07:30Două persoane au murit, iar fiica lor a fost rănită pe podul din Crimeea luni dimineață, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod din sudul Rusiei, transmite Reuters.

„Am văzut cu toții împreună cu dumneavoastră pe un video pe internet o mașină avariată cu numere de Belgorod. Ce informații sunt disponibile în acest moment: o fată a fost rănită”, a declarat Gladkov pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Cel mai greu lucru este că părinții ei au murit, tatăl și mama”.

Pe rețelele de socializare circulă o înregistrare video în care se pot vedea victime într-o mașină, însă aceasta nu a fost verificată.

07:28Un copil a fost rănit pe podul Crimeei a anunțat luni agenția de presă de stat rusă RIA, care a citat autoritățile locale ruse.

Separat, guvernatorul instalat în Rusia, Serghei Aksyonov, a declarat pe canalul său Telegram că agențiile locale de aplicare a legii vor spune care este cauza „situației de urgneță”. El a adăugat că circulația feroviară către peninsulă va fi reluată până la ora locală 9.00.

07:14Agenția de știri RBC-Ucraina a relatat că s-au auzit explozii pe pod.

Există pagube la carosabilul de pe Podul Kerci, care leagă Rusia de peninsulă, a anunțat Ministerul rus al Transporturilor, potrivit agenției de știri de stat rusă TASS. Avariile sunt pe carosabilul care este mai aproape de peninsula Crimeea, a relatat TASS, citată de Reuters.

Anterior, guvernatorul instalat de Rusia, Serghei Aksionov, a cerut populației să nu călătorească pe Podul Crimeii, care leagă peninsula de Rusia.

Canalul rusesc Grey Zone, un canal Telegram foarte urmărit și afiliat grupului de mercenari Wagner, a relatat că au avut loc două lovituri pe pod la ora 03:04 a.m. și 03:20 a.m.

Reuters precizează că nu a reușit să verifice în mod independent aceste informații. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Podul rutier și feroviar de 19 km a fost avariat de o explozie în octombrie anul trecut, într-un atac despre care Kremlinul a spus că a fost orchestrat de forțele de securitate ucrainene. Kievul a recunoscut doar indirect atacul câteva luni mai târziu.

Crimeea a fost anexată de Rusia de la Ucraina în 2014, dar este recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *