Cel puţin nouă persoane, rănite într-un atac rusesc asupra oraşului ucrainean Dnipro

0
170

Cel puţin nouă persoane au fost rănite vineri într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro, în zona central-estică a Ucrainei, care a lovit un bloc de apartamente şi o clădire a serviciilor de securitate, au declarat autorităţile ucrainene, relatează AFP conform Agerpres.

”În prezent, avem informaţii în legătură cu nouă răniţi, între care doi copii”, a declarat Sergei Kruk, de la serviciile de urgenţă ucrainene.

Deputatul ucrainean Oleksandr Bakumov a anunţat pe Telegram că acest oraş care avea un milion de locuitori înainte de război a fost ţinta unui „atac cu rachete” rusesc.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a adăugat că o clădire a serviciului de securitate ucrainean din Dnipro a fost şi ea ţinta atacului rusesc.

„Rachetele ruseşti au semănat din nou teroare”, a comentat el pe Telegram, promiţând că Rusia va răspunde pentru acţiunile sale şi va fi „pedepsită”.

Imaginile video postate pe reţelele de socializare şi în mass-media ucraineană arată ultimele etaje ale unui complex rezidenţial parţial distruse şi fumegând, în timp ce curtea este plină de moloz.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lissak, a menţionat la rândul său un incendiu produs pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi „într-o clădire administrativă”.

Acest atac a avut loc la doar câteva ore după ce Moscova a anunţat că a interceptat două rachete ucrainene deasupra sud-vestului Rusiei. Resturile căzute de la una dintre ele au rănit uşor cel puţin 15 persoane în oraşul Taganrog, în apropiere de frontiera ucraineană, potrivit autorităţilor ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *