Şeful arestului IPJ Argeş, reţinut de DIICOT; primea mită bani şi ţigări de la persoanele arestate

0
267

Comisarul Ciprian Marangoci, şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeş, a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, după ce a fost prins în timp ce primea 500 de euro mită şi un cartuş de ţigări de la o persoană aflată în arest preventiv.

Vineri, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat percheziţii în spaţii din incinta Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită.

Conform DIICOT, Ciprian Marangoci, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeş, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite şi a apelurilor telefonice şi pentru a primi în incinta unităţii de detenţie pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Totodată, profitând de funcţia deţinută, Marangoci a pretins şi primit sume de bani şi bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Acţiunile lui Marangoci au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenţie cu consecinţa îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT.

Marangoci va fi dus sâmbătă în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *