Armata Ucrainei afirmă că avansează în zona satului Rabotino

0
167

Statul Major General al Ucrainei raportează că Forțele Armate au reușit să avanseze în zona așezării Rabotino, unde, potrivit experților occidentali, trupele ucrainene și-au concentrat principalele eforturi în timpul contraofensivei, transmite BBC .

În rezumatul despre evenimentele de pe front, militarii ucraineni nu vorbesc în detaliu despre situația din apropierea localității Rabotino, dar scriu despre „succesul lor parțial”.

„Forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare o operațiune ofensivă în direcțiile Melitopol și Berdiansk, au avut un succes parțial în regiunea Rabotino din regiunea Zaporijia, s-au consolidat pe liniile atinse și au efectuat măsuri de contrabaterie”, a precizat Statul Major General într-un comunicat.

Ce spun experții americani

Și Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) a cris în rezumatul de sâmbătă despre acest avans important din punct de vedere tactic în apropiere de Rabotino.

Experții americani raportează că studiile geolocalizate confirmă prezența trupelor ucrainene la periferia nordică a orașului Rabotino, „deși în acest moment nu este clar cât de permanente sunt aceste poziții și cât de adânci sunt”.

„Trupele ucrainene efectuează de câteva săptămâni atacuri terestre în direcția Rabotino, menite să distrugă apărarea rusă”, a scris ISW. „Chiar dacă succesul ucrainean rămâne limitat, capacitatea forțelor armate de a avansa la periferia orașului Rabotino rămâne importantă, deoarece armata rusă a dedicat eforturi, timp și resurse considerabile pentru a-și consolida apărarea”.

Experții occidentali consideră că tocmai prin Rabotino se află direcția principalului atac al Forțelor Armate ale Ucrainei în timpul contraofensivei.

În cazul unei străpungeri a frontului, cea mai scurtă rută se deschide de aici în direcția Mării Azov, spre Melitopol și Berdiansk. În plus, prima linie fortificată de apărare rusă se află în zona Rabotino, a cărei străpungere ar fi o etapă importantă în desfășurarea ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei.

Experții ISW

De asemenea, experții ISW au raportat că trupele ucrainene au avansat în zona satului Urojainoie, care se află în apropiere de Velika Novoselka, lângă satul Staromaiorskoe, eliberat recent de Forțele Armate ale Ucrainei.

În rezumatul său de sâmbătă, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei confirmă indirect aceste informații și raportează că „în direcția Șahtiorsk, inamicul a făcut încercări nereușite de a recâștiga poziția pierdută în zona Urojainoie, regiunea Donețk”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *