Zelenski vrea să amenințe Rusia

0
275

Preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski consideră că nu există o altenativă pentru pace, el precizând, în discursul de sâmbătă seară, că este important ca Rusia să vadă sprijinul internaţional pentru Ucraina şi pentru o viaţă normală.

  • „Grecia s-a alăturat declaraţiei G7 privind garanţiile pentru Ucraina. Este deja a 14-a ţară. Alături de Grecia, au aderat Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Irlanda, Letonia, Norvegia, Olanda, Portugalia, România, Spania şi Suedia. Mulţumesc fiecărui stat! Iar echipa noastră va continua să lucreze – pentru noii participanţi, pentru ca fiecare stat şi fiecare lider interesat de pace şi securitate să poată să-şi demonstreze leadershipul într-un format sau altul de cooperare în domeniul securităţii.
  • Pacea nu are alternativă. Fiecare ţară care lucrează cu noi în cadrul garanţiilor de securitate pentru Ucraina, în cadrul Formulei de Pace, trimite exact acest semnal statului agresor. Va fi pace. Agresiunea pierde. E foarte important ca în fiecare săptămână Rusia să vadă noi activităţi internaţionale în sprijinul Ucrainei şi al vieţii normale”, a spus Zelenski, potrivit News.ro.

El a mulţumit ţărilor care şi-au arătat susţinerea pentru Ucraina.

  • „Astăzi, vreau să mulţumesc în mod special mai multor ţări care în această săptămână au luat noi măsuri pentru o mai bună securitate, o mai bună protecţie a poporului nostru. În primul rând, Germania. Două lansatoare Patriot suplimentare, este foarte important. Vă mulţumesc! Mulţumesc Germania, mulţumesc oameni buni, mulţumesc Olaf!
  • Fiecare consolidare semnificativă a apărării noastre aeriene înseamnă mii de vieţi salvate şi o abordare reală către un scut aerian cu drepturi depline pentru Ucraina. Fiecare oraş, fiecare sat trebuie să fie protejat. Aceasta va deveni baza unui scut aerian paneuropean. Când teroarea rusă va pierde în Ucraina, toată Europa va câştiga”, a afirmat Volodimir Zelenski.

„Cel puțin 174.000 de kilometri pătraţi din ţara noastră sunt potenţial periculoşi din cauza minelor şi a muniţiei neexplodate”

  • „Săptămâna aceasta, poliţiştii noştri de frontieră au primit centre medicale mobile din Olanda. În general, Olanda se numără printre liderii în cooperarea în domeniul apărării cu Ucraina, în cooperarea politică. Ei chiar protejează viaţa. Iar dimensiunea umanitară este, de asemenea, semnificativă. Mulţumesc poporului olandez pentru asta! Vă mulţumesc tuturor! Mark, vă mulţumesc!
  • Azerbaidjanul este pregătit să furnizeze un nou pachet de sprijin umanitar, inclusiv echipamente de deminare. Aceasta este, de asemenea, una dintre direcţiile cheie ale activităţii noastre cu partenerii – deminarea”, a menţionat el.

Volodimir Zelenski a subliniat că Ucraina are nevoie de echipamente de la parteneri şi că este foarte important să se creeze o bază de producţie în Ucraina, astfel încât să se poată curăţa pământul de minele ruseşti.

  • „Iar această sarcină ar trebui să fie finalizată nu în decenii, ci în ani. În total, până în prezent, 174.000 de kilometri pătraţi din ţara noastră sunt potenţial periculoşi din cauza minelor şi a muniţiei neexplodate. În fiecare zi, specialiştii noştri detectează sute de obiecte explozive. Şi cu cât avem mai multe maşini de deminare, cu cât avem mai multe drone speciale pentru deminare, cu atât mai activ am putea restabili securitatea. Mulţumim fiecărei ţări care ne ajută!
  • Şi astăzi aş dori să le mulţumesc tuturor specialiştilor noştri implicaţi în deminare. Ei chiar lucrează pe teren. Sunt deminate câmpurile, zonele de locuit, liniile electrice, facilităţile de infrastructură. În ultima zi, 133 de unităţi pirotehnice au lucrat în toată ţara. Cele mai multe dintre ele se află în regiunile Herson, Harkov şi Doneţk. Vă mulţumesc – fiecăruia dintre cei care curăţă pământul ucrainean de urmele terorii ruseşti!”, a mai spus Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *