Ramzan Kadîrov admite că ar putea „muri brusc” dacă Putin găsește un adept mai loial

0
217

Liderul Ceceniei a declarat că este gata să își dea viața pentru Vladimir Putin și îi atacă pe politologii care critică Rusia în presa din Occident.

Ramzan Kadîrov conduce republica rusă din 2007 și este un aliat apropiat al lui Putin, susținându-l încă din primele zile ale războiului din Ucraina și trimițându-și chiar și cei trei fii adolescenți la luptă.

Ce spune un site rusesc despre această declarație

Într-o postare pe site-ul rusesc de socializare VK, el a declarat că este „amuzat” de predicțiile potrivit cărora va avea parte de o „moarte rapidă” și că nu va „obosi” să spună că este dedicat „patriei”, potrivit Sky News.

„Astăzi am fost amuzat de reflecțiile „politologilor neterminați” care jignesc Rusia în publicații străine, care îmi profețesc o moarte rapidă”, a scris el.

Kadîrov a declarat că ar fi dispus să moară pentru Putin, dar acceptă că și-ar putea pierde „brusc” viața dacă apare un adept mai loial.

Liderul cecen este cunoscut ca un lider brutal, care a prezidat epurări violente împotriva homosexualilor și este legat de acuzații de abuzuri privind drepturile omului.

Forțele kadîrovite, un grup paramilitar cecen numit după tatăl său, au luptat în Ucraina.

În afară de unele critici la adresa retragerii Moscovei din Herson, Kadîrov a susținut ferm invazia și abordarea lui Putin.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *