Ucrainienii spionează Rușii

0
132

Şeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov, a declarat pentru portalul The War Zone că baza aeriană din oraşul rus Pskov a fost atacată de drone care au fost lansate de pe teritoriul Federaţiei Ruse, conform RBC, scrie Rador.

Potrivit GUR, în timpul atacului din 30 august două avioane ruseşti de transport Il-76 au fost distruse, iar alte două au fost grav avariate.

Cum a reușit să afle aceste lucruri armata Ucrainei

„Lucrăm de pe teritoriul Rusiei” – a subliniat Budanov, fără să precizeze dacă atacul a fost efectuat de ofițeri GUR sau de partizani ruși. De asemenea, Budanov a refuzat să spună ce fel de drone au fost folosite.

Imaginile obţinute de portalul The War Zone de la o sursă din GUR confirmă cuvintele lui Budanov despre amploarea pagubelor cauzate în timpul atacului.

Potrivit The War Zone, imaginile sugerează că, cel mai probabil, drona a lansat bombe asupra aerodromului, ceea ce ar putea susține afirmația lui Budanov că baza aeriană a fost atacată de pe teritoriul Rusiei și nu de drone autonome cu rază lungă de acțiune.

IL-76 reprezintă coloana vertebrală a aviației militare de transport a Rusiei. Budanov a afirmat că aceste avioane sunt ținta GUR deoarece sunt în stare de funcționare și sunt folosite pentru a transporta echipamente militare și parașutiști.

Urmează rachetele ucrainen cu rază lungă de acțiune

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare de la Kiev, Oleksi Danilov, susţine că rușii simt deja periodic asupra lor armele ucrainene cu rază lungă de acţiune.

„În ceea ce privește armele noastre, acestea sunt folosite exclusiv asupra instalațiilor militare, în conformitate cu toate regulile internaționale” – a declarat Danilov. Secretarul a adăugat că trupele ucrainene nu atacă grădinițele, spitalele sau alte unități în care sunt civili. Danilov a subliniat că aceasta este diferența fundamentală dintre Ucraina și Rusia, care lovește ținte civile.

Potrivit lui Oleksi Danilov, dezvoltarea armelor cu rază lungă de acțiune este un proces foarte complex. „Pentru ca aceasta să fie modernă și să asigure o distanță de mii de kilometri. Este o lucrare puternică unor mari echipe” – a menționat secretarul.

„Credeți-mă că, în viitorul apropiat, unii vor fi în flăcări. Și vor fi în flăcări în cel mai adevărat sens al cuvântului” – a subliniat Danilov.

Ucraina produce deja arme cu rază lungă de acțiune care pot atinge ţinte aflate la 700 de kilometri distanță, însă liderul ucrainean Volodimir Zelenski a cerut industriei de apărare să producă arme cu o rază de acțiune mai mare.

Sursă stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *