Percheziții prietenilor lui Vlad Popescu cel care a ucis doi studenți în 2 Mai

0
140

Unsprezece percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti fiind vizaţi adolescenţi proveniţi din familii cu posibilităţi materiale, care au vândut droguri în Capitală, dar şi în staţiunile de pe litoral. Cei vizaţi ar avea legătură cu Vlad Pascu, tânărul care, aflat sub influenţa drogurilor, a intrat cu maşina într-un grup de tineri la 2 Mai, ucigând doi dintre ei şi rănind alţi trei, afirmă surse apropiate anchetei, potrivit surselor HotNews.ro.

  • UPDATE 11:05: Vlad Pascu a fost și el adus la audieri. „Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, nu am cum să dau timpul înapoi”, a spus el jurnaliștilor.
  • UPDATE 10:46 La sediul DIICOT au venit, pe rând, pentru audieri, mama și tatăl lui Vlad Pascu.
  • UPDATE 08:53 Surse apropiate anchetei au spus că în una dintre cauze sunt implicaţi apropiaţi de-ai lui Vlad Pascu cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, care ar fi fost cazaţi în același loc pe litoral, existând probabilitatea să fi consumat împreună substanţe stupefiante înaintea accidentului. De asemenea, este implicat şi distribuitorul lor. Într-o a doua cauză, este vizată mama lui Vlad Pascu, acuzaţiile în acest caz fiind de săvârşirea de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precizează sursele citate, potrivit cărora aceasta ar fi încercat să şantajeze martori din cauza privind drogurile în care e implicat fiuil său. Dosarula fost preluat de la procurorii constănțeni de DIICOT – Structura Centrală.

Acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

De ce a început poliția să percheziționeze

La data de 14 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

,,Operaţiunea Hidra”, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite IGPR.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, poliţiştii vor pune în executare trei mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *