Ce mesaj i-a transmis Putin liderului Kim Jong Un

0
128

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat miercuri încrederea că Rusia va reuși să învingă o „congregație a răului” care susține Ucraina, liderul de la Phenian plecând din Rusia după o întrevedere neobișnuit de scurtă cu Vladimir Putin.

„Suntem încrezători că armata și poporul rus vor câștiga cu siguranță o mare victorie în lupta sacră pentru a pedepsi congregația răului care pretinde hegemonie și hrănește iluziile expansioniste și [rușii vor câștiga lupta] pentru a crea un mediu stabil pentru dezvoltare”, a spus Kim în timpul unui toast pe care l-a ținut la masa organizată de Putin în cinstea sa.

„Sunt profund convins că eroica armata și poporul rus, moștenind în mod strălucit tradiția victoriei, vor demonstra cu încredere virtuțile neprețuite ale onoarei pe două fronturi – o operațiune militară specială și construirea unui stat puternic”, a adăugat el.

Kim a sosit miercuri dimineața cu trenul său blindat la cosmodromul Vostocinîi, amplasat printre pădurile din estul Rusiei, nu departe de granița cu China, după ce intrase în Rusia cu o zi înainte.

„Mă bucur să vă văd. Acesta este noul nostru cosmodrom”, a spus Putin, care i-a strâns mâna lui Kim timp de aproximativ 40 de secunde la Vostocinîi.

Când jurnaliștii au întrebat chiar la începutul întrevederii dacă Rusia îl va ajuta pe Kim să construiască sateliți, Putin a răspuns:

„De aceea am venit aici. Liderul RPDC manifestă un mare interes pentru ingineria rachetelor; ei încearcă, de asemenea, să-și dezvolte domeniul spațial”.

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia a fost una „fulger”

Întrebat dacă el și Kim vor discuta chestiuni militare, Putin a spus că vor discuta toată gama de probleme dar în cele din urmă discuțiile între cei doi șefi de stat s-au încheiat rapid.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a participat însă și el.

Kim a scris apoi în cartea de oaspeți că „gloria Rusiei, care a dat naștere primilor cuceritori ai spațiului, va fi nemuritoare”.

Natura scurtă a vizitei, care nu a durat mai mult de câteva ore, i-a luat prin surprindere pe analiști, care se așteptau ca întrevederea să fie una mai amplă și ca Putin și Kim să discute o serie largă de subiecte de interes pentru țările pe care le conduc în condițiile în care Moscova dorește să obțină un sprijin militar cât mai consistent al Phenianului pentru războiul său din Ucraina.

Aceasta a fost prima vizită efectuată de Kim Jong Un în afara țării de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, care l-a făcut să închidă granițele Coreei de Nord și taie orice legături cu lumea exterioară.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *