Cristian Tudor Popescu anunță că nu va mai publica în Gazeta Sporturilor

0
277

Cristian Tudor Popescu anunță că nu va mai publica în Gazeta Sporturilor, în semn de solidaritate cu Cătălin Țepelin, îndepărtat din funcția de redactor-șef de către conducerea Ringier, decizie care a provocat protestul jurnaliștilor Gazetei Sporturilor și Libertatea. „Cătălin Țepelin nu a vrut să muște din cașcavalul jurnalismului vopsit, în favoarea caselor de pariuri sportive, împreună cu Ringier. Domnul Țepelin reprezintă o specie în faza finală de extincție”, spune Cristian Tudor Popescu.

Într-un mesaj postat pe Facebook și intitulat „Extincția unei specii”, Cristian Tudor Popescu își anunță cititorii că nu va mai publica în Gazeta Sporturilor, în semn de solidaritate față de Cătălin Țepelin, cu care spune că a colaborat la Gazeta Sporturilor timp de peste doi ani, „în modul cel mai corect și profesionist cu putință”.

„Acum, Cătălin Țepelin nu a vrut să muște din cașcavalul jurnalismului vopsit, în favoarea caselor de pariuri sportive, împreună cu Ringier. A plecat. În marea majoritate a mass-media din România, „colaborarea” de acest soi între patron și jurnaliști funcționează fără hopuri. Domnul Țepelin reprezintă o specie în faza finală de extincție”, spune jurnalistul.

​73 de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor (GSP) și Libertatea, produse media ale trustului elvețian Ringier, au semnat o scrisoare-protest față de decizia patronatului de a-l da afară pe redactorul șef al GSP, Cătălin Țepelin. În documentul intitulat „Ne opunem”, semnatarii acuză presiuni făcute în legătură cu clienți de publicitate, în acest caz firme de jocuri de noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *