Cine l-a deținut pe primarul din Mioveni?

0
317

Șeful Poliției Locale Pitești, Nicoale Valerică, este denunțătorul primarului PSD din Mioveni, Ion Georgescu, au declarat surse locale pentru G4Media.ro.

Valerică este prieten de 30 de ani cu edilul, potrivit avocatei primarului, Ingrid Alexandrescu.

„Domnul primar este bănuit că ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care domnul primar îl neagă. Domnul primar l-a chemat miercuri, 4 octombrie 2023, pe denunțător să îi restituie suma de 10.000 de euro pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Denunțătorul a știut de ce îl cheamă.

Domnul primar se cunoaște cu denunțătorul de 30 de ani, sunt prieteni”, a declarat Ingrid Alexandrescu, avocata primarului Ion Georgescu.

Și primarul Ion Goergescu a declarat la ieșirea din sediul DNA Pitești că a fost vorba de „un credit rambursat”.

Cu ce a fost prins primarul

Primarul a fost prins miercuri în flagrant în timp ce îi restituia denunțătorului suma de 10.000 de euro pe care ar fi luat-o în decembrie anul trecut. Potrivit DNA, în toamna lui 2022, edilul i-a solicitat denunțătorului 30.000 de euro ca să îi angajeze o rudă la spitalul orășenesc din Mioveni.

Potrivit unor surse judiciare, e vorba de fiica denunțătorului, care dorea să obțină un post de chirurg la Mioveni. Primarul s-ar fi angajat că rezolvă problema până în martie acest an. Pentru că nu a reușit, denunțătorul i-a solicitat banii înapoi, iar miercuri, 4 octombrie, edilul a fost prins în flagrant în sediul primăriei în timp ce restituia banii.

Potrivit declarației de avere, șeful Poliției Locale Pitești, Nicoale Valerică, a fost cadru MAI, acum fiind și pensionar.

Primarul Ion Georgescu a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de influență. El a fost exclus din PSD.

Sursă G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *