Noua bază navală a Moscovei în Marea Neagră

0
210

Rusia vrea să înființeze o bază navală pe coasta Mării Negre, în regiunea separatistă georgiană Abhazia, a declarat joi liderul regiunii, Aslan Bzhania, citat de ziarul Izvestia, la o zi după ce s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, informează Reuters.

Aslan Bzhania, autointitulatul președinte al regiunii separatiste susținute de Rusia, a declarat că a fost semnat un acord pentru o bază navală permanentă în Ochamchira.

De ce construieste Rusia această bază navala

„Am semnat un acord, iar în viitorul apropiat va exista o bază permanentă a marinei ruse în districtul Ochamchira”, a declarat Bzhania pentru Izvestia.

„Toate acestea au ca scop creșterea nivelului de capacitate de apărare atât a Rusiei, cât și a Abhaziei, iar acest tip de interacțiune va continua”, a mai spus el. „Există, de asemenea, lucruri despre care nu pot vorbi”.

Rusia a recunoscut Abhazia și o altă regiune separatistă, Osetia de Sud, ca state independente în 2008, după ce trupele rusești au respins o tentativă georgiană de recucerire a Osetiei de Sud într-un război de cinci zile care s-a încheiat la 12 august 2008.

Wall Street Journal a relatat că Rusia a retras cea mai mare parte a Flotei sale din Marea Neagră de la baza sa principală din peninsula Crimeea, anexată ilegal din 2014, din cauza atacurilor ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *