Probleme în armata rusiei

0
130

Pierderile grele de echipament cu care se confruntă forțele rusești în apropiere de Avdiivka ar putea „submina capacitățile ofensive rusești pe termen lung”, cred analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Pierderile militare ale Rusiei în Adviivka includ peste o sută de vehicule blindate distruse și mii de persoane ucise sau rănite.

În timp ce forțele rusești continuă să trimită rezerve pe frontul de est, ISW susține că pierderile de echipament vor reprezenta o provocare serioasă.

Comandamentul rus va avea probabil dificultăți în a compensa pierderile de echipamente rusești, în special în ceea ce privește vehiculele blindate, se arată în analiza ISW.

ISW a subliniat efectele dezastruoase ale lipsei de echipament rusesc în 2022, primul an de război.

Think-tank-ul american a afirmat că pierderile și lipsurile de echipament rusesc au limitat puternic capacitatea Rusiei de a desfășura un război de manevră mecanizat eficient în timpul ofensivei armatei ruse din iarna-primăvara anului 2023, contribuind la pierderi suplimentare în atacurile mecanizate dezordonate din apropierea Vuhledar, regiunea Donețk, în ianuarie și februarie 2023.

Aceste pierderi, la rândul lor, au împiedicat forțele rusești să susțină asalturi mecanizate similare în alte regiuni ale Ucrainei.

Pierderile de echipament pe care Rusia le-a suferit în jurul Avdiivka sunt chiar mai mari decât cele suferite în asalturile din iarnă-primăvară, susține ISW.

Dar rămâne neclar dacă perspectiva unor noi pierderi de echipamente grele va descuraja comandamentul rus să lanseze o altă serie de asalturi mari, mecanizate, în apropiere de Avdiivka, mai notează Institutul pentru Studiul Războiului.

Nereușitele militare ale Rusiei în apropiere de Avdiivka „vor duce probabil la o lipsă și mai pronunțată de echipament rusesc și la eșecuri”, mai notează ISW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *