Restaurantele din sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00

0
107

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunță că toate restaurantele care funcționează în parcurile din Sectorul 1 vor avea programul de activitate până la ora 23.00.

”După cum știți, am avut multe plângeri din cauza muzicii date la maxim în parcul Herăstrău de patronii unor așa-zise cluburi de fițe.

Câțiva dintre acești afaceriști, care au sprijin politic tocmai în Guvernul României și plătesc chirie unor firme controlate din Panama, s-au crezut stăpâni pentru parcurile noastre.

Pentru că au ignorat ani la rând nevoia de liniște a comunității locale, crezând că nu li se poate întâmpla nimic, o să-i oblig eu să respecte legea și bunul simț.

Astăzi, printr-o notă internă am solicitat Serviciului Autorizații de Funcționare și Servici Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 ca toate autorizațiile de funcționare pentru unitățile comerciale cu activitate de restaurant în parcuri să se elibereze cu program de funcționare ce nu poate depăși intervalul orar cuprins între orele 07.00- 23.00.

În cazul autorizațiilor deja emise, cu depășirea acestui orar, am cerut revizuirea în regim de urgență a acestora, cu respectarea programului amintit mai sus”, anunțat Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

Totodată, Sectorul 1 nu va mai emite autorizații de funcționare în interiorul parcurilor, în anumite condiții.

”Am mai solicitat funcționarilor, să nu mai emită autorizații de funcționare în interiorul parcurilor pentru unitățile comerciale și de prestări servicii care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătatea populației sau disconfort comunității prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc.

Am motivat această notă în baza prevederilor „Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății. Ani la rând, patronii cluburilor din Herăstrău au făcut legea în Sectorul 1, cu complicitatea fostelor administrații.

Eu și echipa mea apărăm drepturile și sănătatea locuitorilor și redăm parcurile comunității locale”, a mai scris Clotilde Armand.

La începutul lunii octombrie, primarul Clotilde Armand a anunțat că a emis decizii de suspendare a activității în cazul a nouă terase foarte cunoscute din Parcul Herăstrău și de pe Calea Victoriei, despre care a spus că tulbură ”repetat” liniștea publică pentru că dau muzica tare.

Terasele pentru care a emis decizii sunt Nuba, IT Cucina, Kayo, Funky Lounge, Bar 112 și mai multe firme care operau sub denumirea Grădina Monteoru.

”Cei mai mulți administratori de astfel de terase și restaurante din Sectorul 1 au înțeles să respecte legea și bunul simț. Acestora le mulțumesc. Însă avem și cazuri ale unor patroni care se cred mai presus de lege și ignoră, în mod deosebit la final de săptămână, nevoia de liniște a locuitorilor.

În cazul lor, am un mesaj foarte clar: vremurile în care făceau ce vor în spațiul public au trecut, acum respectăm legea la literă în Sectorul 1”, arată Clotilde Armand într-un comunicat.

În cazul în care terasele continua activitatea, primarul Clotilde Armand a anunțat că va cere Fiscului confiscarea veniturilor realizate pe perioada suspendării.

”Am dat dispoziție Poliției Locale Sector 1 să intensifice verificările cu privire la respectarea ordinii și liniștii publice de către aceste terase și cluburi și să aplice legislația cu fermitate și fără nicio excepție.

Am avut multe reclamații în cazul unui club în care se organizează frecvent concerte de manele, l-am amendat, iar dacă vor continua cu gălăgia îi vom suspenda și lui activitatea”, a mai declarat atunci primarul Sectorului 1.

În plus, Armand a mai spus la începutul lunii că Poliția Locală Sector 1 pregătește documentația pentru emiterea de noi dispoziții de suspendare a autorizațiilor de funcționare pentru alte baruri și terase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *