Om de afaceri care a vândut Ferrari care nu era al lui

0
172
Omul de afaceri sucevean Bogdan Vasile Pascari, care activează în domeniul imobiliar, a fost arestat preventiv pentru înşelăciune, după ce a vândut fictiv unei persoane un Ferrari pentru suma de 85.000 de euro, în condiţiile în care nu mai era proprietarul mașinii. Pascari este cercetat și într-un dosar vizând înşelăciuni imobiliare.

Conform Poliției Capitalei, care a făcut percheziții în acest dosar, în perioada aprilie – iulie, omul de afaceri, în vârstă de 47 de ani, l-ar fi indus în eroare pe reprezentantul unei firme din străinătate, mințindu-l că îi va vinde un autoturism de lux. Omul de afaceri a falsificat un document în care se menționa că vinde persoanei respective mașina, deşi nu era proprietara acestuia.

„Astfel, bănuitul ar fi determinat persoana vătămată să plătească 85.000 euro, într-un cont bancar. De asemenea, bărbatul s-ar fi folosit de înscrisul falsificat în data de 28 aprilie 2023, prin transmiterea acestuia către reprezentantul persoanei vătămate, pentru a o determina să achite contravaloarea autoturismului”, afirmă Poliția Capitalei.

De asemenea, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 precizează, într-un comunicat de presă transmis vineri, că mașina – Ferrari California – mai fusese vândută o dată de omul de afaceri.

Omul de afaceri este Bogdan Vasile Pascari, care a fost inițial reținut, iar ulterior Judecătoria Sectorului 1 a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Presa locală scrie că în luna august Pascari a fost pus sub acuzare într-un alt dosar vizând înşelăciuni imobiliare. Astfel, în calitate de administrator al SC Alpha House Construct SRL, el ar fi înșelat opt persoane, cărora le-a promis că le va vinde apartamente într-un bloc construit de firma lui în cartierul sucevean Zamca, în schimbul achitării unui avans. Procurorii spun că Bogdan Pascari nu şi-a respectat promisiunea şi a fost reclamat de persoanele înşelate. Prejudiciul în acest dosar este calculat la 378.333 de euro.

Bogdan Vasile Pascari a negat constant acuzațiile și a invocat situația cu totul specială din perioada pandemiei de Covid, când prețurile la materialele de construcții au explodat. Astfel, acesta a solicitat ulterior bani mai mulți pe respectivele apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *