Cum să scapi de poliție

0
132

Un individ din comuna prahoveană Cocorăştii Mislii a fost condamnat la închisoare cu executare după ce le-a promis mai multor şoferi de cisternă drum liber pe DN1, fără să fie deranjaţi de poliţiştii de la rutieră, relatează BZB.ro.

Omul le cerea şoferilor o cotizaţie de 600 de lei pe lună pentru protecţie, banii urmând să ajungă la „cineva mare”, respectiv la un anume „Părinţelul” care ar fi avut influenţă asupra echipajelor de la poliţia rutieră din Prahova şi Braşov.

Taxa lunară le-ar fi permis şoferilor cotizanţi să circule pe DN1 pe timpul zilei, deşi autovehiculele de mare tonaj nu au dreptul să circule pe DN1 E60 tronson Ploieşti-Predeal decât pe timp de noapte, în intervalul orar 06.00-22.00 (luni-joi) interdicţia fiind totală în week-end (de vineri ora 00.00 până duminica ora 24.00).

După o vreme şoferii de cisternă n-au mai respectat regulamentul şi au fost opriţi în trafic şi amendaţi.

Ce spune Bărbatul

Bărbatul se lăuda că are relații în poliţie, iar şoferii au cotizat constant, fără să ştie că în realitate protectorul lor nu avea nicio legătură cu vreun mare şef din MAI sau cel puţin acest aspect nu a putut fi dovedit de către procurorii prahoveni care au instrumentat cazul, scrie ziarul brașovean.

După o perioadă șoferii au fost opriți în trafic, însă bărbatul a avut o explicaţie. Şoferii întârziaseră cu plata lunară, motiv pentru care poliţiştii n-au mai fost ţinuţi în frâu.

În acest caz sunt anchetaţi şi agenţi de la rutieră din cadrul Poliţiei Braşov. Aceştia sunt acuzaţi că au primit cu titlul de mită canistre cu motorină de la şoferii de camioane prinşi în trafic pe DN1, pe timpul zilei. Culmea, poliţiştii din Braşov au fost reclamaţi de către colegii lor din Prahova.

Au explicat că, în schimbul unei canistre cu 20 de litri de combustibil, sancţionau şoferii cu amenzi foarte mici şi doar pentru faptul că aveau plăcuţele cu numere de înmatriculare murdare. Motorina remisă agentului de poliţie provenea din sustragerile şoferului din autocisternă, se arată în rechizitoriu.

A fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare doar bărbatul din Cocorăştii Mislii, găsit vinovat pentru cumpărare de influenţă. Sentinţa aparţine Tribunalului Prahova şi nu este definitivă.

Şoferii de cisternă care au dat mită şi agenţii de poliţie sunt şi ei inculpaţi, dar în alte dosare aflate în diferite stadii de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *