Din Aur se retrage Sorin Constantinescu la trei zile de la anunțul înscrierii

0
112

Sorin Constantinescu, un personaj-cheie în industria păcănelelor, și-a anunțat retragerea din partidul extremist AUR la trei zile de la anunțul înscrierii.

„Le mulțumesc celor de la AUR pentru propunerile generoase dar consider că nu sunt pregătit să fac acest pas. Am fost șocat de atacurile murdare la adresa mea, nu neapărat de la conturile false ale unor troli din alte partide cât de la oameni pe care i-am ajutat într-un fel sau altul de-a lungul anilor ți care au șters cu buretele orice lucru sau faptă bună pe care am făcut-o”, a scris Constantinescu pe Facebook.

„De aceea, pentru că prețuiesc fericirea și liniștea familiei mele dincolo de orice, și nu vreau ca prezența mea în viața publică să ii afecteze în nici un fel am decis să fac un pas înapoi și să îmi întrerup scurta mea incursiune în politică aici”, a mai precizat Constantinescu.

Context

Sorin Constantinescu, fondatorul unei companii de jocuri de noroc, și-a anunțat marți într-o conferință înscrierea în partidul extremist AUR, alături de alți afaceriști precum Mohammad Murad. Este pentru prima oară când un reprezentant de frunte al industriei jocurilor de noroc și păcănelelor intră în politică la un asemenea nivel.

La 1 octombrie, George Simion declarase pentru Libertatea că „AUR, ca și partid creștin, consideră că toate jocurile de noroc trebuie interzise complet în mediile defavorizate pentru că distrug șanse, familii, vieți”.

Sorin Constantinescu operează și o companie de consultanță în domeniul jocurilor de noroc și e și președintele unei asociații sectoriale, care face lobby pentru industrie.

În 2020, fostul premier Ludovic Orban l-a luat consilier pe probleme legate de industria jocurilor de noroc.

Constantinescu a fost vizat în septembrie de premierul Marcel Ciolacu, care a declarat că acesta l-ar fi șantajat din cauza unor proiect împotriva industriei de jocuri de noroc.

„Tot mă întrebam care din pachetul ăsta de legi deranjează cel mai mult sau care măsură. Niciuna nu aduce falimentul băncilor. Cred că pachetul în ceea ce privește sistemul de funcţionare a jocurilor de noroc.

Cred că acolo am deranjat cel mai mult şmecheria. E unul Sorin, una Odette, tot ne caută prin interpuşi şi nu ştiu cum să ajungă la noi, să nu cumva să facem ordine şi serverele acestor jocuri de noroc să fie în instituţia Jocurile de Noroc, şi nu în alte ţări sau în offshore-uri”, a declarat Ciolacu în 29 septembrie la Hunedoara.

”Dar să știți că ei nu se opresc aici. Să îți fie frică de ceea ce pot inventa despre dumneavoastră. De aceea, eu consider că deja am ajuns într-o formă de șantaj. Și, în calitatea mea de prim ministru, solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii și de un șantaj sau vorbim doar de un fenomen întâmplător, că nu știu ce Sorin stă la masă cu liderul populiștilor, astăzi. Fiindcă sunt foarte determinat să duc tot ceea ce am început la capăt”, a mai spus Ciolacu.

El se referea la Sorin Constantinescu și Odeta Nistor, fostă șefă a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în prezent şefă la Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanţă.

Între timp însă, proiectul PSD care ar scoate sălile de păcănele la marginea localităților a fost îngropat în Parlament, iar Ciolacu nu a mai deschis subiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *