Avion care aparținea de SUA s-a prăbușit cu 8 persoane la bord

0
205

Un avion militar american Osprey s-a prăbușit miercuri în ocean în apropierea insulei japoneze Yakushima, cu opt persoane la bord, a anunțat paza de coastă japoneză, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al pazei de coastă a declarat că bărci și avioane se află în zona în care s-a prăbușit aeronava, dar nu are alte detalii despre incident, inclusiv despre cei aflați la bord.

Prăbușirea a avut loc în jurul orei locale 14:47, iar locuitorii din zonă au declarat că motorul stâng al aeronavei era în flăcări în timp ce a căzut în mare, a relatat televiziunea japoneză MBC.

Avionul a dispărut de pe radare la ora locală 14:40, a declarat Hirokazu Matsuno, şeful de cabinet al premierului nipon.

Un purtător de cuvânt al forțelor americane din regiune a declarat că acestea încă strâng informații despre incident.

În august, un avion american Osprey s-a prăbușit în largul coastelor din nordul Australiei în timp ce transporta trupe în timpul unui exercițiu militar de rutină, ucigând trei pușcași marini americani.

Anul trecut, patru persoane de la bordul unui avion militar american Osprey şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii aparatului de zbor într-o zonă îndepărtată din nordul Norvegiei, în timpul unui exerciţiu de antrenament militar condus de NATO.

Un alt Osprey s-a prăbușit în ocean în largul insulei japoneze Okinawa, în sudul Japoniei, în decembrie 2016, ceea ce a determinat armata americană să țină aeronava la sol.

Avionul cu rotoare basculante, care poate zbura atât ca un elicopter, cât și ca o aeronavă cu aripă fixă, este operat de pușcașii marini americani, de marina americană și de Forțele de autoapărare japoneze.

Desfășurarea avionului Osprey în Japonia a fost controversată, criticii afirmând că aeronava hibridă este predispusă la accidente. Armata americană și Japonia spun că este sigur.

Sursă HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *