Studiul arată că mașinile BMW din România sunt cele mai afectate: și vehiculul dumneavoastră este deteriorat?

0
201

Un studiu recent realizat de compania de date auto carVertical a dezvăluit mașinile cele mai deteriorate din România, cu vehiculele BMW ocupând prima poziție în top.

Acest lucru reflectă tendințele din alte țări, deoarece BMW este marca cea mai afectată la nivel global. Pe partea opusă a spectrului, se află Alfa Romeo, care are cele mai puține incidente de trafic în România. După studierea datelor de deteriorare din ultimele 12 luni, cercetarea a dezvăluit că Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz au cel mai mare cost al deteriorărilor.

4 din 5 mașini BMW au fost implicate într-un accident

80,3% din toate BMW-urile verificate pe carVertical în România au fost deteriorate. Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) și Mitsubishi (68,5%) se deteriorează și ele frecvent, sugerând că cumpărătorii ar trebui să fie prudenți atunci când achiziționează aceste mașini.

BMW ocupă primul loc în lista mașinilor cel mai des deteriorate nu doar în România, ci și în multe alte țări din întreaga lume.

„BMW este o marcă de mașini foarte dorită, dar, în ciuda faptului că este un producător de vehicule de lux, modelele mai vechi și mai accesibile sunt adesea achiziționate de șoferi tineri și neexperimentați. De asemenea, conform companiilor de asigurări, șoferii BMW sunt mai predispuși să riște în timpul condusului. Așa că nu este de mirare că ocupă prima poziție în lista mărcilor de mașini cu cele mai frecvente evenimente de deteriorare”, explică Matas Buzelis, expert auto și șeful Comunicării la carVertical.

Mașinile care au suferit deteriorări severe în trecut pot fi mai susceptibile la defecțiuni ocazionale și pot necesita reparații extinse. Fără să mai menționăm că în unele cazuri, siguranța lor ar putea fi compromisă. Explorarea istoricului unui vehicul online reduce riscul de a cumpăra un automobil defect, care poate deveni rapid o gaură neagră financiară.

Proprietarii de mașini ar trebui, de asemenea, să verifice istoricul vehiculului pentru a afla dacă nu există daune ascunse care ar trebui investigate în detaliu de un mecanic. Este mult mai ușor să vinzi o mașină cu un raport de istoric curat și să negociezi cu cumpărătorii.

Mașinile Alfa Romeo din România suferă cel mai puțin – doar 42,5% dintre toate vehiculele verificate pe carVertical au fost deteriorate. Renault (44,6%), Jeep (45,6%), Peugeot (46,4%) și Nissan (46,5%) nu sunt foarte departe în spate.

Unele mașini suferă mai frecvent daune

În ceea ce privește înregistrările de deteriorare, unele mărci de vehicule din România au mai multe incidente consemnate în rapoartele lor de istorie. O medie a mașinilor Honda verificate pe carVertical avea 3,1 înregistrări de deteriorare, urmată de Lexus (2,8), BMW (2,7), Mitsubishi (2,6) și Land Rover (2,56).

„Este complet normal ca o mașină să fie implicată într-un accident o dată la 5 ani. Aceasta ar putea fi legată și de numărul de kilometri parcurși. Cu toate acestea, vehiculele cu mai multe înregistrări de deteriorare severe sunt adesea problematice din punct de vedere al deținerii sau întreținerii. În mod surprinzător, carVertical a descoperit că anul acesta, cel mai mare număr de evenimente de deteriorare pentru o singură mașină aparține Volkswagen Passat. Acel vehicul avea înregistrate nici mai mult, nici mai puțin de 32 de incidente de deteriorare în raportul său”, spune Buzelis.

Mașinile Citroen sunt cele mai puțin implicate în accidente – o medie a modelului Renault avea 1,77 daune pe carVertical, Alfa Romeo – 1,79, Renault – 1,81, Nissan – 1,88 și Peugeot – 1,89.

Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz bat recordurile pentru cele mai scumpe deteriorări din România

În România, Porsche – 23.448 Lei, Jaguar – 20.536 Lei și Mercedes-Benz – 19.711 Lei au cel mai mare cost mediu al deteriorărilor. În timp ce o zgârietură mică nu este ceva de îngrijorat atunci când căutați o mașină de cumpărat, deteriorările majore ar trebui discutate cu mecanici profesioniști pentru a evita problemele în viitor.

Mărcile de mașini premium au în mod obișnuit un cost mediu mai mare al deteriorărilor comparativ cu mașinile de clasă economică, astfel încât chiar și deteriorările mici pot costa zeci de mii de Lei pentru reparare.

În funcție de marca vehiculului, remedierea aceleiași deteriorări poate avea costuri diferite. Dodges au cel mai mare cost mediu al deteriorărilor la nivel global – 29.547 Lei, urmate de Porsche (26.023 Lei) și Tesla (24.333 Lei).

Metodologie Cercetarea carVertical a examinat rapoartele reale de istoric auto dobândite de utilizatorii companiei din octombrie 2022 până în octombrie 2023. Deteriorările enumerate în aceste rapoarte au fost agregate după mărci de mașini, analizate, transformate în procente și clasificate. Procesarea a milioane de verificări ale istoricului auto permite companiei să observe tendințe, insights și prognoze ale piețelor auto second-hand.

Mărci de vehicule după istoricul disponibil al deteriorărilor:

  • BMW – 80,25%
  • Honda – 79,29%
  • Hyundai – 71,12%
  • Porsche – 69,57%
  • Mitsubishi – 68,50%
  • Ford – 64,58%
  • Land Rover – 63,86%
  • Audi – 61,15%
  • Jaguar – 59,16%
  • Mercedes Benz – 58,00%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *