Descinderi ale DNA la sediul ISU Dâmbovița, după tragedia din Crevedia. Procurorii ridică documente

0
219

Procurorii militari de la DNA ridică, miercuri dimineaţă, documente de la ISU Dâmboviţa în dosarul în care se investighează fapte de abuz în serviciu.

De asemnea, primele date arată că se fac percheziții pe fondul tragediei de la Crevedia.

Anchetatorii încearcă să identifice din documente funcţionarii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă care au atribuţii de control în zona respectivă, au precizat surse juridice pentru Agerpres.

Ce face DNA

De asemenea, DNA va investiga eventuale abuzuri ale Prefecturii Dâmbovița și ale Primăriei Crevedia. Autoritățile nu ar fi controlat și nici oprit efectiv activitatea punctului de lucru dupa retragerea autorizației de securitate la incendii de acum trei ani.

De o anchetă penală vor avea parte și pompierii și salvatorii care au intervenit la Crevedia.

Procurorii Parchetului Curții Militare de Apel București vor să afle dacă s-au încalcat sau nu normele de protecție a muncii, așa că au început urmărirea penală IN REM pentru două posibile infracțiuni: neluarea și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. Surse apropiate de anchetă susțin că investigația nu vizează nicidecum deciziile operative din timpul intervenției de sâmbătă noaptea.

După dezastrul de la Crevedia, autoritățile judiciare au decis să verifice toate punctele de lucru ale companiei care vinde cantități uriașe de GPL.

Două persoane au murit și alte 56 – dintre care mare parte membri ai echipelor de intervenție – au fost rănite în urma exploziilor devastatoare.

Sursă PROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *