Avem sec şi alb, Sauvignon Blanc de la Domeniile Ostrov

0
371

Eforturile susţinute de promovare a vinurilor de calitate îmbuteliate de Domeniile Ostrov au început să dea rezultate în 2011, gama tractor la acest moment, Domeniile Ostrov, începând să câştige cotă de piaţă. „În 2011 am vandut deja peste 50 de mii de sticle din gama Domeniile Ostrov. Mizăm anul acesta şi pe gama Cetatea Durostorum pe care o îmbogăţim cu un vin sec şi alb, Sauvignon Blanc pe care îl lansăm la în acest început de lună”, declara Adrian Treeroiu, Directorul National de Vânzări al Domeniilor Ostrov..

Domnul Adrian Treeroiu a mai subliniat ca „pentru jumatatea anului ne aşteptăm la o cifră de afaceri de aproximativ 2.5 milioane euro, un plus de 150 de procente peste 2010”. Piaţa vinului a suferit evoluţii similare cu majoritatea segmentelor din FMCG în 2010, o bună parte din consumatori mizând pe preţ. „Recesiunea prin care a trecut economia mondială, dublată de problemele economice specifice României au făcut ca o bună parte a consumului pe zona de vinuri să se mute către segmentul low-cost”, subliniază Adrian Treeroiu.

Pentru 2011 producătorul de vin de la Dunăre şi-a propus o creştere a vânzărilor pe zona de horeca, vinurile sub brandul Domeniile Ostrov fiind deja prezente în locaţi la nivelul întregii ţări. „Cu toate că din piaţă am avut cerere tot mai mare de vin îmbuteliat la PET, echipele noastre de vânzări au mizat pe contrabalansarea vânzărilor către zona de vinuri quality, astfel am ajuns foarte aproape de o echilibrare a vânzărilor pe cele două segmente”, declară Adrian Treeroiu.

Cine este Ostrov?

Din anul 2005 la Domeniile Ostrov a fost demarat un amplu proces investiţional constând în reconversia plantaţiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigaţii, dotarea cu echipamente şi utilaje specifice, precum şi modernizarea celor două staţii de vinificaţie la standarde internaţionale ultramoderne. Volumul total al investiţiilor se ridică la 24 de milioane de euro.

În prezent podgoria Ostrov are un areal viticol de 1300 de hectare şi include centrele viticole Ostrov şi Lipniţa, judeţul Constanţa, situate pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino şi Vinaria Ostrov. Vinurile producătorului Domeniile Ostrov sunt listate acum în reţelele Metro, Selgros, Real, Cora, Kaufland, Auchan şi Lidl.

Soiurile cultivate de compania Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrach şi Rebo pentru vinurile roşii. Pentru vinurile albe Domeniile Ostrov cultivă soiuri ca Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel şi Crâmpoşie – sortimente speciale, recunoscute şi apreciate de iubitorii vinului, dar şi de rafinaţi degustători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *