Creștere record pentru VIKING pe sectorul de utilaje dedicate întreținerii spațiilor verzi

0
160

Compania austriacă VIKING a anunțat o creștere de 16,5% în 2014, atingând o cifră de afaceri record de aproximativ 180 milioane de euro. Compania VIKING este un producător specializat în industria de întreținere a spațiilor verzi, fiind parte a grupului german STIHL.

În România VIKING este distribuit prin rețeaua STIHL, produsele sale fiind comercializate în cele peste 300 de magazine ale dealerilor STIHL. “La nivel local am obținut o creștere a business-ului pe zona de utilaje dedicate întreținerii spațiilor verzi, în 2014 situându-ne undeva la peste 32% față de 2013. Creșterea s-a datorat în principal îmbunătățirii distribuției produselor VIKING și expunerii în magazinele rețelei.  De altfel, acest upgrade în distribuție și expunere s-a operat și pentru utilajele STIHL”,  declară Ioan Mezei director general STIHL România.

Cele mai vândute produse din gama VIKING au fost mașinile de tuns iarbă pe benzină, iar în ceea ce privește localizarea creșterii vânzărilor, zona de vest a țării a obținut cele mai bune rezultate. “La mijlocul acestui an ne aflăm cu brandul VIKING cu 10% peste anul trecut, iar ținta noastră este să menținem trendul crescător al vânzărilor până la sfârșitul anului. Piața utilajelor de întreținere a spațiilor verzi se dezvoltă timid în țara noastră și, în general, funcționează în tandem cu sectorul construcțiilor de case. Uitându-ne la evoluția rezidențialelor din ultimul an, cel mai probabil este că o creștere generală mai consistentă a pieței noastre se va produce în cursul anului viitor”, precizează Ioan Mezei.

În prezent piața uneltelor de grădinărit se situează la aproximativ 15 milioane de euro.

Despre compania VIKING

Compania VIKING a fost înființată în 1981, din 1992 devenind parte din grupul german STIHL. VIKING produce în Tirol, Austria, echipamente destinate industriei de peisagistică și grădinărit ca: mașini de tuns iarba, tractorașe de tuns iarba, motocultoare, tocătoare de grădină etc.  De anul trecut VIKING a introdus pe piață un concept revoluționar de îngrijire a ierbii, care are la bază un robot dezvoltat de inginerii companiei. Robotul MI 632 realizează singur operațiunile de îngrijire a gazonului, fără a mai fi necesară intervenția proprietarului. La VIKING lucrează 350 de angajați, iar producția, în proporție de 98%, ia calea exportului.

Despre compania STIHL

STIHL este o afacere de familie originară din Germania, fondată în 1926 de către Andreas STIHL. Veniturile grupului  în 2014 au fost de 2,98 miliarde de euro, în creștere cu 5,9% față de 2013. STIHL numără 14.297 de angajati și deține 6 fabrici. STIHL România este o companie deţinută 100% de firma mamă şi a fost înfiinţată în 1997. În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *