Jaguar îşi testează SUV-ul pe unde se poate mai extrem: Jaguar F-PACE

0
270

De la temperaturile foarte înalte şi praful din Dubai, până la gheaţa şi zăpada din nordul Suediei, noului Jaguar F-PACE i-au fost testate limitele în unele dintre cele mai neospitaliere medii de pe pământ.

Crossover-ul Jaguar oferă o combinaţie inegalabilă de performanţe uimitoare, design inedit şi caracter practic. Pentru a se asigura că fiecare sistem funcţionează perfect, chiar şi în cele mai extreme condiţii, noul F-PACE a fost supus unuia dintre cele mai dificile programe de testare proiectate vreodată de companie.

Am dezvoltat modelul F-PACE cu scopul de a oferi manevrabilitatea, rafinamentul şi experienţa deosebită de condus spJAGUAR_FPACE_prescu1ecifice Jaguar, împreună cu niveluri ridicate de agilitate şi stabilitate pe orice tip de teren şi indiferent de condiţiile meteo. Aşa cum am acordat o atenţie deosebită în proiectarea fiecărei componente, am testat F-PACE în cele mai solicitante condiţii, pentru a ne asigura că acesta va depăşi aşteptările clienţilor noştri din întreaga lume.

La facilitatea de testare Land Rover din Arjeplog, în nordul Suedei, iarna temperatura medie depăşeşte foarte rar -15°C şi adesea atinge -40°C. Cei 60km de traseu stabilit pentru testare includ drumuri dificile de munte, cu spaţii înguste pentru efectuarea virajelor şi zone off-road, ideale pentru o calibrare optimă a sistemelor de tracţiune integrală şi Dynamic Stability Control, precum şi al unor tehnologii Jaguar revoluţionare, printre care All-Surface Progress Control. Testele efectuate aici asigură că, indiferent de suprafaţă – asfalt, zăpadă sau gheaţă – F-PACE oferă o experienţă de condus stabilă şi agilă, fundamentală ADN-ului dinamic al mărcii Jaguar.

În Dubai, temperatura aerului poate depăşi 50°C la umbră. Atunci când maşinile sunt lăsate în bătaia directă a soarelui, temperatura din habitaclu poate ajunge la 70°C. Este mediul ideal pentru a ne asigura că totul funcţionează perfect – de la sistemul de control al climei, până la comenzile sistemului infotainment, cu ecrain tactil – în condiţii extreme de căldură şi umiditate.

JAGUAR_FPACE_prescu3Această parte a testului este concepută pentru a proba sistemele de răcire în condiţii dificile, printr-o combinaţie de temperaturi ambientale înalte şi un flux de aer scăzut, în timp ce inginerii responsabili cu testarea se pot relaxa în confortul oferit de aerul condiţionat, conducând prin traficul din oraş.

F-PACE a fost, de asemenea, condus pe drumuri de munte pietruite. Este prima dată când un program de testare Jaguar a inclus acest mediu dificil, iar această atenţie acordată detaliilor este cea care va ajuta Jaguar să plaseze primul său crossover de performanţă ca reper în segmentul său.

Prezentarea la nivel mondial a modelului Jaguar F-PACE va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *