Suzuki a intrat în topul producătorilor auto care au scăzut radical emisiile de CO2

0
237

Producătorul Suzuki a scăzut radical emisiile de CO2, automobilele sale ajungând în Top 5 cele mai puțin poluante mașini. Studiul privind emisiile medii de CO2 pentru cele mai vândute 20 de mărci de mașini din Europa a fost efectuat, în 2017, de englezii de la JATO. Suzuki a scăzut emisiile de CO2 cu 3.8 g/km, atingând cota de 114.9 g/km, cu 5.1 g/km mai puțin decât limita maximă admisă.

Reducerile se datorează atât îmbunătățirii coeficienților de ardere a amestecului combustibil, cât și scăderilor semnificative la nivelul pierderii de cuplu la schimbarea treptelor de viteză.

Propulsoare pe benzină de 1.0 litri și 1,2 litri sunt atente cu mediul

Propulsoare pe benzină de 1.0 litri BOOSTERJET sau 1,2 litri DUALJET vin cu tehnologii ingenioase care reduc consumul, cresc performanțele și scad semnificativ emisiile de noxe, fiind foarte atente cu mediul.

De exemplu, modul de amplasare și sistemul de injecție directă ale motorului de 1.0 litri scad consumul de combustibil, dar, grație compresorului, oferă un cuplu similar cu al unui motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri.

Pentru propulsorul de 1,2 DUALJET pe benzină, inginerii de la Suzuki au gândit, printre altele, sistemul EGR (recirculare a gazelor de eșapament) care aduce o economie de 5 procente a consumului de combustibil, deci și o reducere proporțională a emisiei de noxe.

Dacă vrem să reducem și mai tare consumul de benzină și emisia de noxe, atunci putem să apelăm la una dintre cele mai eficiente sisteme hibride de pe piață la acest moment. Cele două propulsoare pot veni la pachet cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS este un sistem hibrid dezvoltat de Suzuki care foloseşte un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), care asistă motorul termic în timpul accelerărilor şi, foarte important, permite recuperarea energiei în timpul frânărilor.

Date fiind statisticile ONU din 2017 care spun că emisiile de gaze cu efect de seră au crescut cu aproape 3% la nivel mondial, față de perioada 2014-2016 în care nivelul poluării a stagnat, motoarele mașinilor Suzuki au fost echipate cu filtre de emisii euro 6, care reduc emisiile de CO2 la valori între 98 – 114 g/km.

2920 de automobile Suzuki înmatriculate în Romania, în 2017

În 2017 au fost înmatriculate 2920 de automobile marca Suzuki, compania înregistrând o creștere de 46.37% față de anul precedent. Rețeaua de dealer autorizați Suzuki a ajuns la 23 de centre integrate în România, distribuite astfel: București (5 dealeri), Cluj Napoca, Brașov, Iași, Constanța, Pitești, Craiova, Arad, Oradea, Suceava, Brăila, Bacău, Tg. Mureș, Baia Mare, Bistrița Năsăud, Deva, Rm. Vâlcea, Ploiești, Buzău, toți oferind servicii de Sales, Service & Spare Parts.

Ca orice producător care se respectă, Suzuki oferă cinci ani garanție extinsă autovehiculelor sale, fără limită de kilometri, prin intermediul Reparatorilor Autorizați Suzuki din România, sau trei ani garanție sau 100.000 km, prin Producător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *