AllNews – prima platforma online care îți livrează doar datele care te interesează

0
235

Compania românească specializată în tehnologii de inteligență artificială și analiză inteligență de date, Premia Software Solutions, va lansa, în această toamnă, pe piața locală, o nouă soluție integrată specializată în culegerea și livrarea de date.

Platforma AllNews este capabilă să culeagă informații din orice sursă existentă și disponibilă (scrisă, audio și chiar video), să strângă tot acest conținut într-un singur loc, să îl sorteze și, ulterior, să îl distribuie ca pe o știre completă. Practic, folosind AllNews, utilizatorul își poate seta zona de interes, iar apoi platforma colectează automatizat materiale specifice interesului acestuia, le prelucrează (indiferent de forma și structura lor) și, la final, furnizează informații clare și relevante sub forma unor articole.

Pe scurt, platforma AllNews permite identificarea, selectarea și colectarea de știri, indiferent de formatul în care sunt difuzate. Sursele folosite în cadrul platformei pot fi știri/informații în format video (buletine informative, prelegeri, emisiuni, reportaje, interviuri, etc), provenite din surse diverse (internet, TV, reporteri, agenții de presă, etc); știri în format audio/înregistrări audio, provenite din surse diverse (radio, interviuri, reportaje, internet etc); știri în format text, provenite din surse diverse (internet – pagini web, ziare, reviste etc).

După colectarea informațiilor, programul analizează și prelucrează datele culese în scopul consolidării bazei de date într-un format și structura comună. Pentru aceasta, software-ul utilizează funcționalități de recunoaștere a vorbirii în datele video/ audio pentru a fi transformate în text (transcrierea automată a textelor din datele audio/ video); algoritmi de transformare în text a print-urilor colectate (ziare, reviste) prin tehnologie de tip OCR; colectarea informației existente în pagini web și consolidarea ei în structuri șablon, de tip text.

AllNews trece apoi la indexarea și structurarea informației obținute, utilizând algoritmi de indexare și de relevanță, urmând – la final – exploatarea și livrarea informațiilor utile către beneficiarii interesați.

CUM UTILIZĂM PLATFORMA

Interfața platformei este user friendly, intuitivă și oferă exact informațiile de care utilizatorul are nevoie. Modul de utilizare este simplu: acesta alege zona sa de interes și obține imediat informații utile, organizate, referitoare la subiectul ales. Programul utilizează conectori cu cele mai accesate platforme de știri, culege automat date la intervale de timp prestabilitate și aplică algoritmi performanți de curățare, grupare și indexare pentru a prezenta datele într-o formă utilă.

AllNews are fluxuri prestabilite și configurabile ce vizează modul de lucru din industria media, cum ar fi agențiile de știri, televiziunile / radiourile, presa scrisă sau online, etc, dar software-ul poate fi utilizat de către orice companie care își dorește informații relevante obținute rapid.

Premia Software Solutions SRL este o companie ce furnizează servicii și soluții IT integrate către companii. Aceasta a intrat pe  piață în 2011, iar anul trecut a întregistrat o cifră de afaceri de circa 4 milioane de lei.

Citește mai multe  AllNews – prima platforma online care îți livrează doar datele care te interesează

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *